Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan, ieșire în forță împotriva Occidentului în criza umanitară din Gaza: 'Este prea neajutorat pentru a cere o încetare a focului!' - VIDEO

HotNews
Recep-Tayyip-Erdogan

Erdogan, ieșire în forță împotriva Occidentului în criza umanitară din Gaza: 'Este prea neajutorat pentru a cere o încetare a focului!'

Președintele Recep Tayyip Erdogan i-a criticat pe liderii occidentali pentru lipsa de răspuns la violența în curs dintre Israel și Hamas, cerând musulmanilor să fie alături de poporul din Gaza.

El a acuzat țările occidentale, în special Statele Unite, că sunt neputincioase și că nu au cerut o încetare a focului pe fondul atacurilor Israelului asupra Gaza.

„Occidentul este prea neajutorat pentru a cere o încetare a focului”, a declarat Erdoğan, exprimându-și dezamăgirea față de lipsa de acțiune din partea națiunilor occidentale. El a condamnat bombardarea de către Israel a școlilor, moscheilor, bisericilor, spitalelor și universităților, afirmând că aceste acțiuni „au încălcat valorile fundamentale ale umanității”.

Erdoğan a anunțat planuri pentru o întâlnire internațională pro-Gaza, programată să aibă loc la Istanbul pe 15 noiembrie. Întâlnirea va include participarea soților unor șefi de stat, cu scopul de a aborda criza în curs din regiune.

La summitul de la Tașkent, găzduit de președintele uzbec Shavkat Mirziyoyev, au participat mai mulți lideri, printre care președintele iranian Ibrahim Reisi, președintele azer Ilham Aliyev și prim-ministrul guvernului interimar al Pakistanului, Anvarul Haq Kakar, printre alții.

Erdogan a subliniat eforturile diplomatice ale Turciei de a asigura o încetare a focului umanitar și de a preveni escaladarea în continuare a conflictului.

El a mai dezvăluit că Turcia a trimis peste 230 de tone de materiale de ajutor umanitar pe aeroportul egiptean El Arish pentru a fi livrate în Gaza.

"Vom arăta o solidaritate puternică pentru frații și surorile noastre din Gaza. Cu o populație de 500 de milioane și un venit total de 1,5 trilioane de dolari, Organizația pentru Cooperare Economică este, fără îndoială, importantă în acest sens", a declarat Erdoğan.

Erdogan și-a afirmat angajamentul față de inițiativele diplomatice și eforturile continue de a atenua suferința oamenilor din Gaza.

Președintele turc urmează să înceapă o viitoare vizită în Germania, unde intenționează să se întâlnească cu cancelarul Olaf Scholz pentru a discuta măsurile de stopare a conflictului și de îmbunătățire a situației umanitare din regiune.

În plus, se așteaptă să se ia decizii concrete împotriva atacurilor israeliene în timpul viitoarei reuniuni a Organizației Cooperării Islamice, la care Erdogan urmează să participe în acest weekend.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.