Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan îl compară pe Netanyahu cu Adolf Hitler: 'E fuhrer-ul zilelor noastre!'

netanyahu erdogan netanyahu

Erdogan îl compară pe Netanyahu cu Adolf Hitler: 'E fuhrer-ul zilelor noastre!'

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a comparat vineri pe premierul israelian Benjamin Netanyahu cu "fuhrer-ul" Germaniei naziste, Adolf Hitler, şi a criticat pasivitatea Occidentului faţă de războiul din Fâşia Gaza, unde peste 24.000 de palestinieni au fost ucişi, relatează agenţia EFE, informează Agerpres.

"Ţările occidentale şi instituţiile de securitate internaţionale au pierdut orice credibilitate după ce au picat examenul în Fâşia Gaza", mai ales că deja îşi "pierduseră mult din prestigiu" pentru că nu au împiedicat masacrele din Irak, Bosnia, Siria, Yemen, Myanmar, Somalia sau Afganistan, a remarcat preşedintele turc.

Occidentalii "doar privesc barbariile genocidului contra poporului palestinian din partea fuhrer-ului zilelor noastre, Netanyahu, şi a echipei sale sângeroase", a continuat Erdogan.

El l-a comparat şi luna trecută pe Netanyuahu cu Hitler şi a vorbit despre practici demne de "lagărele de concentrare naziste"după apariţia unor imagini în care prizonieri palestinieni semidezbrăcaţi erau adunaţi de soldaţii israelieni pe un teren de sport. "Cei care împart în stânga şi în dreapta lecţii despre drepturile omului şi libertăţi nu au văzut copiii, bebeluşii şi femeile asasinate cu sălbăticie în aceste 105 zile, nici nu au făcut vreun pas pentru a împiedica opresiunea", a deplâns liderul turc.

Context

După atacul grupării palestiniene Hamas asupra sudului Israelului pe 7 octombrie, care a provocat peste 1.200 de morţi, armata israeliană a lansat asupra Fâşiei Gaza bombardamente masive, calificate de Erdogan drept "crime de război", în prezent fiind în desfăşurare şi o ofensivă terestră în enclava palestiniană.

Potrivit ultimului bilanţ al victimelor comunicat de guvernul Hamas, până în prezent au fost ucişi în urma acţiunilor militare israeliene 24.762 de palestinieni şi alţi 62.208 au fost răniţi.

În urma declaraţiilor lui Erdogan, Israelul şi-a retras în octombrie ambasadorul din Turcia, iar atacurile verbale între Ankara şi Tel Aviv au devenit frecvente. Lunea trecută, ministrul israelian al securităţii, extremistul Itamar Ben-Gvir, l-a calificat pe Erdogan drept un "nazist total" şi a cerut boicotarea Turciei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.