Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan, în scandal cu UE: Totul a pornit de la bani

Davutoglu Erdogan

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a reproşat luni Uniunii Europene (UE) că întârzie în deblocarea fondului de ajutor de trei miliarde de euro destinat celor circa 2,7 milioane de refugiaţi sirieni aflaţi pe teritoriul turc, pentru frânarea fluxului migrator către Europa, relatează AFP.

''Se împlinesc patru luni şi încă aşteptăm să ni-i dea'', a declarat Erdogan într-un discurs public la Ankara, în timp ce la Bruxelles are loc un summit extraordinar UE-Turcia privind problema migraţiei. ''Premierul Ahmet Davutoglu este în prezent la Bruxelles. Sper că el se va întoarce cu aceşti bani'', a afirmat preşedintele Turciei, care a criticat deja de mai multe ori întârzierea în ce priveşte deblocarea fondului. Erdogan a denunţat, de asemenea, atitudinea europenilor în criza migranţilor şi refuzul lor în general de a-i accepta masiv în ţările lor.

''Ei spun 'Împiedicaţi-i pe refugiaţi să intre'. De acord. Dar nu noi îi trimitem. Ei vin pe mare şi, din nefericire, mulţi dintre ei mor în cursul traversării'', a declarat preşedintele Turciei, precizând că ''aproximativ 100.000'' de migranţi au fost salvaţi de paza de coastă turcă în Marea Egee, între Turcia şi Grecia. Summitul UE-Turcia are drept scop găsirea unei soluţii durabile la criza migraţiei, în timp ce ţările europene sunt în dispută de luni de zile în legătură cu răspunsul la criză, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.