Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan își apropie peste două milioane de simpatizanți doar printr-o semnătură, fix înainte de alegeri: Turcia a eliminat cerinţa privind vârsta de pensionare

alephnews.ro
Recep Erdogan

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a eliminat miercuri cerința privind vârsta de pensionare, măsură populară, care permite unui număr de peste două milioane de lucrători să se pensioneze imediat, cu mai puțin de șase luni înainte de alegeri, informează Rador.

Anunțul prezidențial a fost făcut în timpul unei conferințe de presă. Partidul lui Recep Tayyip Erdogan, AK, aflat la guvernare, a oferit săptămâna trecută o majorare substanțială a salariului minim, ca parte a unei campanii de recâștigare a sprijinului public erodat de inflație, de scăderea lirei turceşti și de o scădere bruscă a nivelului de trai. Anterior, vârsta de pensionare a fost stabilită la 58 de ani pentru femei și la 60 de ani pentru bărbați.

Nu era încă clar cât va costa noul sistem de pensionare, dar preşedintele Erdogan a declarat că 2,25 milioane de persoane sunt eligibile pentru a se pensiona imediat. În prezent, în Turcia există 13,9 milioane de pensionari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.