Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan mută decisiv înaintea vizitei lui Putin în Turcia: Mandat de arestare pentru asasinarea ambasadorului rus la Ankara

criminal ambasador rus

Turcia a emis mandate de arestare împotriva clericului Fethullah Gulen şi a altor şapte persoane în legătură cu asasinarea ambasadorului Rusiei la Ankara, în decembrie 2016, a relatat cotidianul Haberturk în ediţia de luni, cu o zi înaintea vizitei preşedintelui rus Vladimir Putin în Turcia, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Ambasadorul rus Andrei Karlov a fost împuşcat mortal de un poliţist care se afla în afara serviciului, cu prilejul deschiderii unei expoziţii la Ankara, în decembrie 2016. Agresorul a strigat 'Allahu Akbar' şi 'Nu uitaţi de Alep!', făcând referire, după toate aparenţele, la implicarea militară a Rusiei în Siria. El a fost împuşcat mortal de forţele de poliţie la locul incidentului.

Vezi şi: 3 CONDIMENTE care STIMULEAZĂ DIGESTIA. Introdu-le în preparatele de Paște!

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a susţinut că în spatele asasinatului se află mişcarea lui Gulen, acuzaţie respinsă de acesta. 

Potrivit Haberturk, cei opt împotriva cărora au fost emise mandate de arestare sunt acuzaţi că au ordonat asasinarea ambasadorului Karlov. 

Fethullah Gulen, autoexilat în SUA, mai este acuzat de regimul de la Ankara de orchestrarea puciului eşuat din iulie 2016. 

Potrivit cotidianului Hurriyet, alte şapte persone, printre care trei poliţişti, au fost arestate până acum în legătură cu asasinarea diplomatului rus. 

Asasinul era originar din Soke, din sud-vestul Turciei, regiune considerată una din cele mai secularizate din ţară. 

Conform presei de la acea vreme, tatăl atacatorului a declarat că fiul său a început să-şi schimbe comportamentul după ce a intrat în academia de poliţie, devenind mai religios. 

Şeful statului rus, Vladimir Putin, soseşte marţi într-o vizită de două zile în Turcia, unde se va întâlni cu omologul său turc Tayyip Erdogan şi cu preşedintele iranian Hassan Rouhani. Cele trei state sunt garantele negocierilor de pace de la Astana, care au instituit zone dezescaladare în Siria.

Vezi şi: Sfaturi de neratat: Alimentele interzise dacă ai o respiraţie urât mirositoare .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.