Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan nu renunță la planul său măreț, în ciuda avertismentelor primite: 'Noi îl considerăm un obiectiv strategic'

reuters
Erdogan

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat, joi, că își dorește dezvoltarea relațiilor dintre țara sa și Uniunea Europeană, adăugând că Ankara va continua eforturile pentru a adera la Blocul comunitar, informează site-ul postului France 24, conform Mediafax.

”Vom întări relaţiile politice şi economice cu diferite organizații regionale, începând cu Uniunea Europeană. Nu vom renunţa la continuarea, pe o bază reciproc avantajoasă, procesului de aderare la UE, pe care noi îl considerăm un obiectiv strategic”, a declarat Erdogan.

ULTIMA ORĂ - Ilie Năstase, scandal uriaș cu poliția în trafic. Fostul tenismen, dus la audieri

Turcia a început negocierile pentru aderarea la Uniunea Europeană în 2005, doar unul dintre cele 16 capitole de discuții fiind încheiate. În urmă cu doi ani, Blocul comunitar a promis să grăbească negocierile dacă Ankara va contribui la gestionarea fluxului de imigranți, însă măsurile luate de președintele Recep Tayyip Erodgan după tentativa de lovitură de stat din 2016 au atras criticile cancelariilor occidentale.

Oficialii Uniunii Europene şi-au exprimat în repetate rânduri îngrijorarea cu privire la situaţia drepturilor omului în Turcia şi la situaţia politică, după tentativa eşuată de lovitură de stat de anul trecut. Referendumul din 16 aprilie din Turcia privind reformele constituţionale, în urma căruia prerogativele preşedintelui au fost extinse, a generat, de asemenea, dezamăgire şi dezaprobare în cadrul UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.