Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Erdogan: Turcia continuă plățile pentru achiziţionarea rachetelor S-400 din Rusia

flipboard
S-400

Președintele Recep Tayyip Erdogan a declarat vineri că Turcia a continuat să facă plăți potrivit acordului cu Rusia pentru a cumpăra sisteme de apărare anti-rachetă S-400, iar Statele Unite nu au prezentat aceleași condiții atunci când s-au oferit să vândă rachete Patriot Turciei, relatează Reuters.

"S-400 deține un loc important în discuțiile noastre. Argumentele Statelor Unite sunt foarte greșite. Am finalizat procesul de achiziţie a sistemului S-400 și plățile noastre continuă", a declarat Erdogan reporterilor de la Istanbul atunci când a fost întrebat despre discuțiile programate la Moscova săptămâna viitoare.

Planurile Turciei de a achiziționa sistemului rus a pus-o în dezacord cu aliatul NATO, Statele Unite. La începutul acestei săptămâni, Washingtonul a oprit livrarea către Turcia a echipamentelor pentru avionul de luptă invizibil F-35, din cauza dezacordului privind apărarea antirachetă.

Vezi și: SCENARIUL lui Traian Băsescu: Cum se va reface PSD, prin revenirea lui Victor Ponta și a celor din Pro România

În încercarea de a convinge Turcia să renunțe la planurile sale de a cumpăra modelul S-400, Statele Unite i-au oferit sistemul anti-rachetă american Patriot. Turcia s-a arătat interesată de Patriot, dar nu pe seama abandonării cumpărării modelului S-400.

Un oficial american, vorbind despre condiția anonimatului, a sugerat vineri că o achiziție din partea Turciei a sistemelor ruse de apărare antirachetă ar putea reprezenta o oportunitate pentru forțele americane.

"Este șocant faptul că Rusia nu este mai îngrijorată să-și trimită echipamentul la o națiune a NATO, co-localizată cu forțele americane, unde poate fi studiată și unde este posibil să obținem informații valoroase", a spus oficialul.

"Este cu siguranță o oportunitate unică", a adăugat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.