Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șerghei Șoigu dă din casă: Cum primește Vladimir Putin informații de pe frontul din Ucraina

AFP
Putin Soigu

Serghei Șoigu, ministrul rus al apărării, vorbește despre modul în care președintele Vladimir Putin primește informații despre progresul a ceea ce Kremlinul continuă să numească "operațiune specială".

"Aș dori să subliniez în special faptul că, în ciuda programului său încărcat, comandantul suprem află în detaliu, de două ori pe zi, de la comandamentul grupării comune, precum și de la comandanții individuali despre situație. În detaliu în toate direcțiile. Toți comandanții de la toate nivelurile înțeleg și simt întreaga măsură a responsabilității care le-a fost impusă și își îndeplinesc cu onoare sarcinile", a declarat Șoigu, potrivit agenției ruse TASS.

Apariție publică rară a lui Șoigu

Șoigu a avut doar câteva apariții publice de la răzvrătirea lui Prigojin din 23-24 iunie și nu a rostit niciun cuvânt în public.

Marți, Ministerul rus al Apărării a publicat un raport care detaliază vizita ministrului la trei întreprinderi de apărare din Tatarstan.

Acesta a fost însoțit de fotografii și înregistrări video. Luni, Valeri Gerasimov, șeful Statului Major General și comandantul operațiunii din Ucraina, a apărut, de asemenea, în public pentru prima dată de la revoltă.

Șoigu și Gerasimov au fost ținta unor invective furibunde din partea lui Prigojin, care i-a acuzat că au sabotat acțiunile PMC Wagner ale sale și, mai târziu, chiar că l-au indus în eroare pe președinte, care, având încredere în ei, ar fi lansat o operațiune eșuată.

Prigokin a susținut că acțiunea sa nu a avut ca scop răsturnarea guvernului, ci doar a cerut înlăturarea lui Gerasimov și Șoigu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.