Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eroii neamului românesc au fost pomeniţi pentru prima dată în Catedrala Mântuirii Neamului

Mediafax
Catedrala Mantuirii Neamului

Eroii neamului românesc au fost pomeniţi sâmbătă pentru prima dată la Catedrala Mântuirii Neamului, slujba fiind oficiată de Patriarhul Daniel, potrivit basilica.ro.

Slujba de pomenire a fost oficiată de Patriarhul Daniel, cel în timpul căruia au început lucrările de înălţare a Catedralei Mântuirii Neamului.

După serviciul religios, Patriarhul a explicat de ce a ales să oficieze această slujbă înainte de sfinţirea Catedralei Naţionale. „Pomenirea solemnă a eroilor neamului românesc cu o zi înainte de sfinţirea Catedralei Naţionale o săvârşim pentru a aşeza cu evlavie şi recunoştinţă sub Sfânta Masă a Catedralei Mântuirii Neamului numele tuturor eroilor români cunoscuţi care şi-au jertfit viaţa în Războiul de Independenţă din 1877-1878, în războaiele balcanice din 1913, în Primul Război Mondial din 1916-1919, în Al Doilea Război Mondial în 1944-1945, precum şi numele făuritorilor Marii Uniri din 1918”, a spus Patriarhul Daniel.

Catedrala Mântuirii Neamului va fi sfinţită duminică de Patriarhul Ecumenic Bartolomeu şi Patriarhul Daniel, alături de care se vor afla mai mulţi ierarhi români şi străini.

sursa foto: mediafax




ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.