Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eroul britanicilor a fost internat cu COVID-19

UK Marea Britanie

Veteranul de război Tom Moore, devenit eroul britanicilor după ce a strâns donaţii record pentru serviciul de sănătate publică din Marea Britanie în plină pandemie de COVID-19, a fost spitalizat duminică după s-a infectat la rândul său cu coronavirus, a anunţat familia sa.

Citește și: Sondaj CURS: Cum stau partidele în intenția de vot din Capitală

În ultimele săptămâni era îngrijit pentru penumonie şi a fost testat pozitiv la COVID-19 săptămâna trecută, a precizat fiica sa Hannah pe Twitter. "A fost cu noi acasă până astăzi, când a avut nevoie de ajutor suplimentar pentru respiraţie'', a adăugat ea.

Tom Moore a fost internat la spitalul din Bedford, dar nu se află la terapie intensivă.

"Captain Tom", care a luptat în Al Doilea Război Mondial, a reuşit să strângă suma fără precedent de 33 de milioane de lire sterline (37 de milioane de euro) - omologată şi printr-un record înscris în Guinness Book - printr-o campanie în cadrul căreia şi-a înconjurat de 100 de ori, cu paşi mici şi folosind un cadru metalic, grădina casei sale din Bedfordshire, înainte de a împlini vârsta de 100 de ani pe 30 aprilie 2020.

Pentru această reuşită, la cererea premierului Boris Johnson el a fost înnobilat de regina Elisabeta a II-a în iulie anul trecut, primind Ordinul Imperiului Britanic în rang de cavaler. De asemenea, cu ocazia aniversării sale, el a fost promovat de la gradul de căpitan la cel de colonel.

Captain Tom, cum încă mai este numit de multă lume, a ajuns pe primul loc în clasamentul single-urilor din topul muzical britanic cu un cover înregistrat în duet cu artistul Michael Ball şi cu corul NHS al piesei "You'll Never Walk Alone", un cântec extras dintr-un musical de după război şi devenit un imn al suporterilor de fotbal, iar de acum un simbol al întrajutorării pe timp de pandemie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.