Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Escrocherie cu un medicament-minune. Reacția lui Rafila, după ce numele unui cardiolog român și un institut fals au fost folosite în înșelătorie

Medicamente

Bolnavii sunt ademeniți pe internet cu false medicamente. Escrocii folosesc imaginea unui cardiolog, ca să obțină credibilitate și inventează un institut medical pe seama căruia pune descoperirea și dezvoltarea unei substanțe, la rândul ei fictive, scrie marți Digi24. Recomandarea ministrului Sănătății este simplă: nu cumpărați medicamente de pe internet.

„Din păcate, este o mare înselătorie, căreia îi pot cădea victimă pensionarii și, nu numai, orice fel de persoană. Totul a început pe 19 mai, vinerea trecută, când un domn mi-a solicitat o consultație, să-l sfătuiesc cum să ia acest medicament, un medicament miraculos ce desfundă, spune el, toate vasele. Am cerut și eu link-ul și când m-am uitat am fost îngrozită. Se folosesc de numele unor medici, unor profesori universitari. Nici măcar nu știu să scrie corect Universitatea Carol Davila, iar toate informațiile care sunt date sunt eronate și false. Când m-am uitat la prețul care este în interviul ce mi se atribuie este menționat 2.100 de euro per pachet. Mi s-a părut ceva de science-fiction pentru un medicament care nu există”, a explicat cardiologul Maria Dorobanțu.

Minciuni în lanț

Medicul a explicat că sunt foarte multe minciuni pe site.

„Inventează un institut. Amestecă tot felul de informații, inclusiv de potență, care se atribuie acestui medicament. Totul este o minciună și o escrocherie de la un capăt la altul”, a mai spus Maria Dorobanțu.

Întrebată ce trebuie să știe cei care au cumpărat de pe acest site, medicul le-a transmis: „Să nu folosească medicamentul, pentru că nu știm ce conține. De foarte multe ori, astfel de medicamente care au o compoziție necunoscută pot să dea efecte adverse care să pună viața omului care le folosesc în pericol”.

Sfatul lui Rafila

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat marți, la Digi24 că românii se pot păzi de falsele medicamente foarte simplu: să nu cumpere tratamente de pe internet.

„E cea mai mare greșeală să cumperi medicamente de pe internet”, a declarat ministrul. El a adăugat că pacienții trebuie să se consulte întotdeauna cu medicul specialist înainte să ia un anumit medicament.

Și încă un lucru: „Să nu întrerupă tratamentul pe care îl au și să îl înlocuiască cu un tratament minune promovat, pentru că acest lucru duce la înrăutățirea situației”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.