Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eșec al guvernului chinez în eliminarea criptomonedelor: Țara revine ca al 2-lea centru de top pentru minerit Bitcoin

latimes.com
bitcoin farm minat criptomonede

China încă găzduiește 21% din rata de hash globală a Bitcoin, după ce anul trecut guvernul local a interzis toate operațiunile cripto din țară.

Guvernul chinez nu a reușit să elimine operațiunile criptomonede ca parte a interdicției sale de criptomonede anul trecut, deoarece China a reapărut ca unul dintre cele mai mari centre de minerit bitcoin ( BTC ) din lume, potrivit unui nou raport, conform cointelegraph.com.

China a devenit al doilea cel mai mare furnizor de rate hash Bitcoin din ianuarie 2022, la câteva luni după ce guvernul local a interzis toate operațiunile cripto din țară, conform celei mai recente actualizări din Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index (CBECI) distribuită marți de Cointelegraph.

Minerii Bitcoin din China au reprezentat 21,1% din totalul distribuției globale a ratei de hash de minerit BTC la începutul anului 2022, urmând doar Statele Unite, care au produs 37,8% din rata totală de hash din ianuarie, potrivit datelor.

China a fost cândva cea mai mare țară mineră Bitcoin din lume, puterea locală a ratei de hash BTC reprezentând mai mult de 75% în 2019 . Rata de hash a scăzut apoi la 0% în iulie și august 2021, în urma unei serii de închideri a fermelor miniere cripto în țară.

În ciuda interdicției criptografice din septembrie 2021, cota ratei de hash a crescut la 22,3% în acea lună și nu a scăzut sub 18% în perioada analizată.

Liderul proiectului CBECI, Alexander Neumueller, a declarat pentru Cointelegraph că noile date sunt suficiente pentru a concluziona că mineritul Bitcoin este încă activ în China, afirmând:

„Datele noastre confirmă empiric afirmațiile din interiorul industriei conform cărora mineritul Bitcoin este încă în desfășurare în țară. Deși mineritul din China este departe de culmile sale anterioare, țara pare să găzduiască încă aproximativ o cincime din rata totală de hash.”

Rusia iese din primii trei cei mai mari mineri

Cea mai recentă actualizare CBECI semnalează, de asemenea, o scădere ușoară a cotei ratei de hash în Kazahstan, al treilea cel mai mare hub de minerit BTC din lume. Rata de hash BTC din Kazahstan a scăzut de la 18% în august la 13,2% în ianuarie.

Datele CBECI arată, de asemenea, că minerii extrag acum până la 9% din rata globală de hash BTC în locații nedefinite. Canada și Rusia sunt următoarele centre miniere majore, reprezentând 6,5% și, respectiv, 4,7%.

Pe lângă faptul că a renunțat la cele mai mari trei țări prin puterea ratei de hash BTC, Rusia a văzut și rata sa efectivă de hash scăzând de la 13,6 EH/s în august la 8,6 EH/s în ianuarie.

Georgia, Texas și Kentucky conduc producția de rate de hash BTC în SUA

Noua actualizare CBECI oferă informații mai specifice despre distribuția hashrate-ului celei mai mari piețe miniere Bitcoin la nivel de stat.

Datele arată că Georgia, Texas și Kentucky alcătuiesc cele mai mari trei state în ceea ce privește rata de hash, reprezentând 32%, 11,2% și, respectiv, 10,9%. Toate cele trei state la un loc reprezintă mai mult de jumătate din rata de hash totală din Statele Unite.

Activitatea minieră remarcabilă poate fi găsită și în state precum New York, California, Carolina de Nord și Washington, sugerează datele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.