Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eșec colosal pentru justiția română: bărbatul care și-a ucis soția a dat semne că e pericol public încă din 2022 / Ar fi violat-o pe fata sa

AI
justitie intrigi

Eșec colosal pentru justiția română: bărbatul care și-a ucis soția a dat semne că e pericol public încă din 2022 / Ar fi violat-o pe fata sa

Bărbatul în vârstă de 37 ani, din comuna Sprâncenata, reţinut noaptea trecută pentru omor calificat după ce luni după amiaza ar fi înjunghiat-o pe soţia lui cu un cuţit, pe o stradă din oraşul Drăgăneşti - Olt, iar femeia a murit la spital, este cercetat şi într-un dosar de viol şi agresiune sexuală, fiica lui minoră sesizând anul trecut că ar fi fost violată de tată în anul 2022, relatează Agerpres.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Olt au informat marţi, că anul trecut, în luna iulie, o minoră în vârstă de 14 ani, din Sprâncenata, a sesizat prin apel la 112 că în 2022 ar fi fost violată şi agresată sexual de tată, cercetările în cauză nefiind finalizate.

"La data de 15 iulie 2023, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt a fost sesizat, prin apel 112, de către o minoră, în vârstă de 14 ani, din comuna Sprâncenata, judeţul Olt, cu privire la faptul că, în cursul anului 2022, în timp ce se afla în Austria, ar fi fost violată şi agresată sexual de către tatăl său, în vârstă de 36 de ani. Având în vedere aspectele sesizate, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol şi agresiune sexuală, cercetările fiind continuate pentru stabilirea situaţiei de fapt şi dispunerea de măsuri legale. De asemenea, după completarea formularului de evaluare a riscului privind violenţa domestică, împotriva bărbatului, poliţiştii au emis şi un ordin de protecţie provizoriu", au precizat reprezentanţii IPJ Olt.

Poliţiştii au emis în iulie 2023 un ordin de protecţie provizoriu împotriva tatălui fetei, însă această restricţie nu a fost prelungită prin decizie a instanţei, iar minora beneficiază de o măsură de protecţie în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt.

Mama minorei a murit

Mama minorei a murit luni, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde a fost transportată după ce ar fi fost lovită cu un cuţit, de către soţ, de mai multe ori, pe o stradă din Drăgăneşti-Olt. Bărbatul a fugit şi a fost prins de poliţişti în scurt timp, iar după administrarea probatoriului, procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a dispus reţinerea acestuia.

Bărbatul este cercetat pentru infracţiunea de omor calificat şi va fi prezentat marţi instanţei cu propunere de măsură preventivă.

Cu o zi înainte de fi omorâtă, femeia a sunat la 112 pentru a cere ajutorul poliţiştilor în urma unei stări conflictuale cu soţul acesteia, însă nu ar fi dorit instituirea unei măsuri de protecţie împotriva soţului, alegând să plece odată cu poliţiştii la mama ei, în oraşul Drăgăneşti-Olt.

Cei doi au împreună cinci copii minori

Potrivit reprezentanţilor DGASPC Olt, doi băieţi adolescenţi au rămas în grija bunicilor şi ceilalţi trei copii beneficiază de o măsură de protecţie la instituţie. Fata în vârstă de 15 ani a fost preluată sub măsură de protecţie de mai multe luni, iar doi minori, unul în vârstă de şapte ani şi altul de 10 ani, au fost preluaţi luni seara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.