Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eșec pentru Ucraina! Germania pune capac: 'Excludem furnizarea de avioane F-16 sau a soldaților europeni pe pământ ucrainean'

anews.com.tr
f 16

Bundestagul a exclus furnizarea de avioane de vânătoare F-16 către Ucraina. Acest lucru este valabil și pentru participarea contingentului militar european la războiul împotriva Federației Ruse, transmite președintele comisiei de apărare a Bundestagului, Struck Zimmermann, relatează Bild, potrivit RBC.

Potrivit ei, acest lucru se datorează faptului că "piloții ucraineni nu pot învăța rapid pe avioane de vânătoare occidentale". "Cu MIG-urile, e altceva. Acesta este stocul sovietic, ele pot fi folosite imediat”, a spus oficialul german.

Președintele comitetului de apărare a vorbit categoric despre participarea trupelor europene la războiul împotriva Rusiei pe teritoriul Ucrainei. "Nu vor exista forțe terestre în Ucraina. Niciun soldat german sau european nu va pune piciorul pe pământ ucrainean", a spus ea.

Ce a cerut premierul ucrainean

Premierul Ucrainei, Denys Shmyhal, a purtat anterior discuții cu șeful Pentagonului american, Lloyd Austin, în timpul cărora a cerut furnizarea de avioane de vânătoare F-16 occidentale. Reamintim că, dintre toate avioanele, Ucraina vrea să obțină exact F-16. Forțele de la Kiev au invocat versatilitatea lor - piloții ar putea efectua atât misiuni de luptă, cât și ar putea consolida apărarea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.