Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ESPN, Fox şi Warner Bros Discovery lansează o platformă comună de streaming pentru sport

youtube.com
warner brothers pictures

ESPN, filială a grupului Disney, Fox şi Warner Bros Discovery au anunţat lansarea unei noi platforme de streaming pentru evenimente sportive, o alianţă majoră între concurenţi pe fondul exploziei costurilor drepturilor de difuzare, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Pentru a realiza această platformă, care va fi disponibilă doar în Statele Unite, cele trei grupuri media s-au pus de acord pentru înfiinţarea unei societăţi comune, din care fiecare partener va deţine o treime de capital, conform unui comunicat comun.

Noua platformă de streaming, a cărei lansare este prevăzută în toamnă, va permite, în Statele Unite, retragerea lui Netflix din sport. Societatea va deţine o mare parte a drepturilor pentru ligile majore americane, Formula 1, Cupa Mondială de fotbal, trei din cele patru Grand Slam-uri şi circuitul de golf PGA.

Niciun alt serviciu video la cerere din lume nu oferă astăzi un produs echivalent sau chiar apropiat.

Fragmentarea drepturilor sportive între mai multe platforme i-a forţat până acum pe fanii sportului din Statele Unite să plătească mai mult de un abonament.

Mai mult, ESPN, numărul unu mondial în sport, a refuzat până acum să difuzeze cele mai importante evenimente ale sale pe platforma sa dedicată ESPN+, pentru a nu intra în concurenţă directă cu televiziunea prin cablu, care încă îi asigură venituri în consecinţă.

Alianţa anunţată marţi, care trebuie să fie în continuare aprobată de autorităţile de reglementare americane, constituie astfel o lovitură grea pentru cei care nu vor face parte din ea, în special Amazon, Apple, Comcast (Peacock), dar şi Paramount Global, care difuzează fotbal american (NFL), golf sau baschet universitar.

''Lansarea acestui nou serviciu de streaming sportiv este un moment semnificativ pentru Disney şi ESPN, un succes major pentru fanii sportului şi un pas important înainte pentru industria media'', a sus directorul executiv al Disney, Bob Iger, în comunicatul de presă.

Perspectiva acestei platforme unice ar putea acorda în cele din urmă trio-ului ESPN, Fox şi Warner Bros. Discovery o putere de negociere mai mare în faţa campionatelor sportive, ale căror drepturi au crescut în ultimii ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.