Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Este ALERTĂ în Guvern: Nicolae Ciucă face precizări despre noua tulpină din Africa

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Nicolae Ciucă guvern miniștri

Noua variantă B.1.1.529 de Covid, detectată pentru prima dată în Africa australă, a fost clasată vineri drept ''îngrijorătoare'' de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi denumită ''Omicron''.

La cererea Comisiei Europene, țările din UE au suspendat zborurile spre și dinspre mai multe țări africane, iar premierul Nicolae Ciucă a dat alerta în guvern.

”Guvernul României este la curent clipă de clipă cu evoluția pandemiei în plan național și internațional. Am luat notă de recomandările de ultimă oră ale Comisiei Europene și ale Organizației Mondiale a Sănătății. Mă voi consulta cu factorii decizionali din România și vom anunța în cel mai scurt timp posibil măsurile dispuse pentru a împiedica răspândirea variantei sud-africane a SARS-CoV-2.”, a anunțat Nicolae Ciucă.

Citește și: De teama tulpinii africane, România și colegele din UE au suspendat zborurile cu mai multe țări din sudul Africii

Noua variantă a virusului SARS-CoV-2 a fost descoperită la o persoană din Belgia. Este vorba despre un pacient care recent a călătorit în străinătate, au anunțat autoritățile belgiene. Varianta virusului provoacă îngrijorare deoarece poate fi chiar mai contagioasă decât varianta Delta și rezistă la vaccinurile existente.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.