Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Este momentul ca statele din Balcanii de Vest să avanseze rapid spre UE (Miroslav Lajčak)

infomax.mk
ue serbia kosovo

"Este momentul ca statele din Balcanii de Vest să avanseze rapid spre UE" – a declarat emisarul special al UE pentru dialogul Belgrad-Pristina, Miroslav Lajčak, subliniind că provocările cu care se confruntă fiecare stat din Balcanii de Vest pe acest drum sunt unice și nu există o singură metodă care să convină tuturor.

"În același timp, urgența primirii de noi state membre în UE, accentuată de războiul din Ucraina, nu este întâmpinată cu entuziasm, ci cu reținere în regiune. Această stare trebuie să se schimbe curând, pentru că acum este momentul integrării în UE" – a postat Lajčak pe Facebook, după participarea la Forumul de securitate de la Budva. Lajčak a subliniat că diversele circumstanțe și etape cu care se confruntă statele din Balcanii de Vest în drumul spre UE necesită o abordare adaptată fiecărui stat.

Lajčak a amintit că la Budva s-a întâlnit cu premierul desemnat al Muntenegrului, Milojko Spajić, cu care a discutat despre necesitatea formării unei coaliții de guvernare stabile, proeuropene, care să nu rateze acest moment favorabil extinderii UE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.