Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Estimările privind inflația și creșterea economică în zona euro în 2017, reduse de BCE

BCE

Banca Centrală Europeană (BCE) și-a redus ușor estimările privind creșterea economică și inflația înregistrată de zona euro în 2017, dar a îmbunătățit prognozele privind creșterea economică înregistrată în acest an, a declarat joi președintele BCE, Mario Draghi, transmite Reuters.

Citește și: Ce se va întâmpla cu Marea Britanie după Brexit: Anunţul Comisiei Europene

Conform noilor estimări ale BCE, Produsul Intern Brut al zonei euro ar urma să înregistreze o creștere de 1,7% în acest an, pentru ca în 2017 și 2018 ritmul de creștere să încetinească ușor la 1,6%. Comparativ, în luna iunie, BCE prognoza o creștere de 1,6% în acest an, urmată de un avans de 1,7% în 2017 și 2018.

În ceea ce privește inflația, BCE a lăsat nemodificată prognoza de inflație pentru acest an la 0,2%. Prețurile de consum ar urma apoi să crească până la 1,2% în 2017, un ușor declin față de creșterea de 1,3% prognozată de BCE în luna iunie. De peste trei ani, inflația în zona euro se situează sub ținta de 2% avută în vedere de BCE, și situația ar urma să se repete și în următorii ani în condițiile în care creșterea economică rămâne slabă iar rata șomajului rămâne în jurul nivelului de 10%.

Președintele BCE a reiterat că banca "monitorizează cu atenție evoluția estimărilor de inflație și este pregătită să acționeze". Potrivit lui Mario Draghi, economia zonei euro este afectată de cererea globală anemică, din cauza mai multor factori, inclusiv decizia din luna iunie a Marii Britanii de a ieși din Uniunea Europeană.

Tot joi, Consiliul guvernatorilor BCE a decis să nu modifice dobânzile și, de asemenea, a promis că va derula programul de achiziții de active, în valoare de 80 de miliarde de euro pe lună, cel puțin până în luna martie a anului viitor, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.