Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Estonia şi Letonia TRIMIT NAVE pentru repartrierea sutelor de cetăţeni blocaţi la graniţa dintre Germania şi Polonia

nava coliziune

Estonia şi Letonia vor trimite nave începând de marţi pentru a-şi repatria sutele de cetăţeni blocaţi la graniţa dintre Germania şi Polonia, în urma deciziei acesteia din urmă de a-şi închide graniţele din cauza epidemiei de coronavirus, transmite Reuters, citând surse oficiale, potrivit Agerpres.

Cele trei ţări baltice - Lituania, Letonia şi Estonia - au criticat Polonia pentru că îi împiedică pe cetăţenii lor să revină acasă, după ce Varşovia a interzis tranzitul străinilor începând de duminică dimineaţă.

Vilnius estimează că în jur de 420 de vehicule cu numere de înmatriculare lituaniene erau blocate luni la graniţa germano-polonă, iar unii oameni au protestat prin blocarea drumurilor care duc spre Polonia, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe.

Citeşte şi: COVID-19 îi sperie și pe teroriști: Gruparea Stat Islamic şi-a avertizat membrii să evite Europa

Guvernul Estoniei a afirmat că a convenit cu compania de feriboturi Tallink să fie trimisă o navă de croazieră pentru a îmbarca persoane în portul german Sassnitz miercuri.

Marţi, Polonia a fost de acord ca autocare şi camionete din Lituania, Letonia şi Estonia să-i tranziteze teritoriul în cinci convoaie de circa 20 de vehicule fiecare, ce vor avea voie să oprească doar la benzinării, au indicat autorităţile de la Vilnius.

Polonia a pus la dispoziţie cinci feriboturi de mici dimensiuni pentru transportul autovehiculelor direct în portul lituanian Klaipeda, iar Lituania a închiriat un tren pentru repatrierea cetăţenilor săi din Germania via Polonia, fără oprire.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.