Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Estul Ucrainei fierbe! Mișcări impresionante de trupe în cinci zone: rușii atacă dezlănțuit

airforcetimes.com
razboi ucraina

Statul Major General al forțelor armate ucrainene a declarat luni seară că principalul său obiectiv este respingerea atacurilor forțelor rusești în Liman, Bahmut, Avdiivka și Marinka, în estul Ucrainei, informează CNN, potrivit Rador.

Acesta a precizat că în ultimele 24 de ore, în aceste zone au fost respinse peste 20 de atacuri. Rusia a lansat 21 de lovituri aeriene și cinci atacuri cu rachete în Ucraina, inclusiv patru la Kramatorsk.

De asemenea, Rusia mărește numărul punctelor de control și al patrulelor în mai multe zone ocupate, potrivit Statului Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei. În ultima zi, forțele de apărare ucrainene au spus că au doborât un elicopter rusesc Mi-24 și șase drone-uri.

Forţele ucrainene rezistă "eroic" în faţa ofensivei ruse la Bahmut şi au reuşit să epuizeze unităţile grupului privat Wagner, astfel încât inamicul este forţat acum să folosească forţele speciale ale armatei regulate, a afirmat generalul Sîrski.

Kievul a schimbat planul

Ucraina a fost nevoită să-şi revizuiască unele planuri militare înaintea mult aşteptatei contraofensive împotriva trupelor ruse, ca urmare a scurgerilor de informaţii secrete americane, a declarat pentru postul de televiziune CNN o sursă apropiată preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, relatează luni Reuters.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.