Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ETF-ul futures Bitcoin atinge 1 mld. USD în doar două zile: Nu am văzut niciodată așa ceva. Pun pariu că ProShares este chiar șocat

marketwatch.com
etf bitcoin criptomonede

De când ProShares Bitcoin Strategy ETF a început să se tranzacționeze în această săptămână, a devenit cel mai rapid fond care a ajuns vreodată la 1 miliard de dolari în active gestionate (AUM).

Lansarea foarte anticipată a primului fond bitcoin tranzacționat la bursă în SUA, BITO, a dus la o serie de realizări importante.

Analistul senior ETF de la Bloomberg, Eric Balchunas, a raportat că fondul a fost cel mai rapid care a atins vreodată un AUM de zece cifre după doar două zile de tranzacționare. BITO l-a depășit cu ușurință pe precedentul deținător al recordului, un fond pe bază de aur cu bifatorul GLD, care a durat trei zile pentru a atinge marca de miliarde de dolari în 2004, conform cointelegraph.com

El a comentat că acest lucru a fost „apropiat din punct de vedere poetic”, probabil referindu-se la stocul de proprietăți valorice al Bitcoin și la comparația cu aurul digital.

Balchunas a exclamat „Nu am văzut niciodată așa ceva. Pun pariu că ProShares este chiar șocat ”, în timp ce retweetează o postare a analistului de cercetare Bloomberg Intelligence, James Seyffart, care a actualizat graficul original.

Balchunas a comentat că s-ar putea să nu mai rămână niciun contract de cumpărat dacă acest volum continuă, făcând referire la o postare a președintelui ETFStore, Nate Geraci, care afirmă că aproape 45% din expunerea BITO este acum în contracte futures din noiembrie.

„Dacă $ BITO păstrează acest ritm de intrări, nu va mai rămâne de cumpărat la sfârșitul lunii din cauza limitelor pos. [Poziție].”

Fondul ProShares a doborât, de asemenea, recordul pentru cea mai mare primă zi de volum organic care a atins 1 miliard de dolari pe 19 octombrie când a fost lansat. Peste 24 de milioane de acțiuni au fost tranzacționate în ziua de debut și, de când ETF-ul a intrat în funcțiune, acum a tranzacționat peste 2 miliarde de dolari în volum.

Balchunas a prezis că următoarea lansare a fondului futures Bitcoin va avea loc vineri. Acesta va fi probabil Valkyrie Bitcoin Strategy ETF, care își schimbă simbolul înapoi în BTF în pregătire. În cercurile criptografice, fostul marker BTFD s-a referit și la „cumpărați scufundarea”, care poate nu a căzut prea bine cu SEC.

Elanul a condus prețurile Bitcoin la un nou record istoric de 67.276 USD pe 20 octombrie, potrivit CoinGecko. La momentul scrierii, activul s-a retras ușor pentru a schimba mâinile în jurul valorii de 65.230 USD.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.