Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Nicolăescu: PSD este unicul responsabil pentru distrugerea TVR

pumn

Partidul Național Liberal condamnă abuzul de putere exercitat de majoritatea parlamentară PSD-ALDE-UNPR prin refuzul de a soluționa criza în care se află SRTV, se arată într-un comunicat transmis redacției.

Un episod din acest calvar provocat de PSD, pe seama salariaților TVR, s-a consumat luni, 18 aprilie a.c., în ședința Birourilor permanente reunite ale Parlamentului când a fost eliminată, de pe ordinea de zi, solicitarea PNL de revizuire a procesului verbal încheiat în data de 11 aprilie a.c., după votul privind numirea doamnei Monica Ghiurco în funcția de Președinte Director General al TVR.

Știind că au încălcat Constituția (art. 76, alin. 2) și deciziile Curții Constituționale și au consemnat fără temei că nu a fost întrunit numărul necesar de voturi pentru numirea Directorului General al TVR, majoritatea constituită în jurul PSD a refuzat să discute și să aprobe solicitarea PNL de a se constata întrunirea majorității simple și, implicit, alegerea doamnei Monica Ghiurco ca șef al TVR.

O astfel de practică ne arată că politica „pumnului în gură” este regula în manifestarea politică a PSD.

Pentru că solicitarea privind rectificarea constatării votului (majoritatea simplă în loc de majoritatea calificată) nu a fost luată în discuție, PNL a depus o a doua solicitare, aceea de a se redacta hotărârile de respingere a numirii domnului George Orbean în funcția de Președinte Director General al TVR și de numire în funcție a doamnei Monica Ghiurco. Ne întemeiem această solicitare pe motivele statuate de Curtea Constituțională prin deciziile nr. 341/2015, nr. 392/2007, nr. 989/2008, nr. 990/2008, nr. 260/2015, nr. 261/2015, nr.1257/2009, nr. 1431/2010, nr.51/2012, nr.727/2012, nr.924/2012.

Dacă și această cerere va urma procedura abuzivă anterioară vom utiliza toate mijloacele constituționale pentru a pune capăt acestui abuz, informează Eugen Nicolăescu, lider Grupului PNL, și deputatul Gabriel Andronache.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.