Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Nicolicea, după ce Iohannis a refuzat să-l numească ministru al Justiției - Nu e prima dată când încalcă deciziile CCR

Inquam Photos / Octav Ganea
Eugen Nicolicea

Eugen Nicolicea îl acuză pe Klaus Iohannis că încalcă Constituția, după ce președintele a refuzat remanierea guvernamentală, inclusiv numirea lui Nicolicea ministru al Justiției.

„Restructurările nu se fac pentru rezolvarea conflictelor juridice de natură constituțională. După cum ați văzut, domnul președinte nu e prima dată când încalcă deciziile CCR. A făcut-o bine. Punct. A încălcat ultima decizie a CCR. Pentru că a mai refuzat și altădată și și-a permis să încalce în continuare Constituția”, a declarat Eugen Nicolicea, miercuri, la Parlament, potrivit Mediafax.

Referitor la declarațiile președintelui, potrivit cărora cei propuși să preia conducerea unor ministere nu au ținuta necesară pentru ocuparea funcției, Nicolicea spune: „Nu am auzit așa ceva. Când a spus așa ceva? Nu a spus așa ceva. Pentru că a mai refuzat și altădată și și-a permis să încalce în continuare Constituția. Ultima decizie a Curții cu privire la conflictul juridic de natură constituțională privind remanierea miniștrilor”.

Citește și Daniel Barbu, după ce a fost audiat în dosarul trezorierului PSD : Nu era în atribuțiile mele să fac un control

Parlamentarul spune că cei în măsură să sesizeze CCR ar trebui să decidă dacă este cazul intervenției Curții în acest caz.

După refuzul președintelui de semnare a demisiilor a trei miniștri, printre care și Tudorel Toader, premierul a transmis propuneri de interimari. Astfel, Ana Birchall ar urma să preia, temporar, Ministerul Justiției, Eugen Teodorovici Fondurile Europene, iar Radu Oprea Ministerul pentru Românii de pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.