Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Nicolicea a luat foc: Întrebările legate de Kovesi l-au scos din sărite

nicolicea

Deputaţii PSD Eugen Nicolicea şi Florin Iordache au depus o propunere legislativă privind modificarea Statutului deputaţilor şi senatorilor care prevede posibilitatea ca o comisie de anchetă să îşi desfăşoare activitatea chiar dacă există o anchetă a Parchetului în paralel.

Eugen Nicolicea s-a arătat deranjat de o întrebare a unui jurnalist, care l-a întrebat dacă Laura Codruța Kovesi va putea fi determinată să vină în fața comisiei prin această modificare.

BOMBĂ Dosarul fratelui lui Kovesi, ÎNCHIS de DNA

„(...) Orice funcționar public va fi obligat să vină în fața comisiei. Spre exemplu, un funcționar, nu încercați să mă duceți pe cazuri particulare, după cum știți fac parte și din comisia de anchetă și dacă aș vorbi despre anumite persoane s-ar interpreta că mă autopronunț. Dumneavoastră de obicei bruiați întrebările. V-aș ruga foarte frumos să nu mai îmi puneți nicio întrebare, pentru că este dreptul meu să nu vă bag în seamă dacă scrieți prostii”, a spus Eugen Nicolicea.

De asemenea, deputatul PSD Eugen Nicolicea a declarat că, potrivit modificărilor aduse la Statutul parlamentarilor, inclusiv magistrații vor putea fi chemați pentru explicații în fața Parlamentului.

Nicolicea a arătat că persoanele care sunt invitate ”pot să răspundă inclusiv în scris”. De asemenea, ele pot refuza să apară în fața parlamentarilor, gest prin care riscă sancțiuni administrative sau, după caz, se poate ajunge inclusiv la sesizarea Parchetului.

„Magistratul poate fi chemat, după modificările de regulament. Obligația magistratului este ca, atunci când are cunoștință de o infracțiune, să o sesizeze”, a spus Eugen Nicolicea, la Parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.