Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Nicolicea aruncă în aer decizia CCR referitoare la inițiativa 'Fără penali în funcţii publice': 'Ar putea să aibă o urmare la care nici nu s-au gândit'

eugen nicolicea

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor Eugen Nicolicea a declarat, marţi, că iniţiativa "Fără penali în funcţii publice" a primit "undă verde" doar în ceea ce priveşte constituţionalitatea, adăugând că această iniţiativă este "mincinoasă" deoarece se referă doar la funcţiile alese, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru PSD și Liviu Dragnea! Augustin Lazăr nu dă curs solicitării social-democraților

"Avem undă verde în ceea ce priveşte constituţionalitatea, pentru că, după cum ştiţi, Curtea se pronunţă doar pe constituţionalitate şi raportat la actuala Constituţie. Această iniţiativă, aşa cum am spus-o şi mai demult, este o iniţiativă mincinoasă, pentru că strâng semnături pentru fără penali în funcţii publice şi când te uiţi în text constaţi că nu este vorba de toate funcţiile publice, ci doar de două, trei categorii de funcţii: deputaţi, senatori, preşedintele României, deci funcţii alese. Or, o astfel de minciună prezentată în faţa unor semnatari... Poate că persoanele respective îşi doreau să fie fără penali în toate funcţiile publice şi nu am înţeles de ce au făcut această deosebire cei de la USR, adică doar fără penali în funcţiile alese. Ar putea să aibă o urmare la care nici nu s-au gândit şi anume, dacă acest lucru ar fi legiferat în acest sens, adică Constituţia, în mod limitativ, ar limita această interdicţie doar la funcţiile alese, celelalte legi care fac nişte limitări pentru alte funcţii care nu sunt alese ar deveni neconstituţionale. Adică s-ar da liber ca la toate funcţiile, altele decât alese, să se umple de penali", a afirmat Nicolicea.

Citește și: Lovitură de teatru în scandalul momentului! Marian Godină a dezvăluit ce s-a întâmplat, de fapt

El a spus că urmează ca iniţiativa să intre în dezbaterea parlamentară, adăugând că nu crede că procedura se va finaliza în această sesiune, ţinând cont şi de campania electorală. "Ca procedură, intră în dezbaterea parlamentară, se amendează sau nu se amendează, se aprobă sau nu se aprobă, depinde de atitudinea celor care au făcut-o şi cred că ar trebui să înceapă cu: 'Români v-am minţit'. (...) Nu cred (că s-ar termina procedura până în vacanţă - n.r.), este exclus ţinând cont de campania electorală care bate la uşă", a menţionat Nicolicea.

Citește și: Analiză devastatoare! Rareș Bogdan pune tunurile pe PSD! Nici Adrian Năstase nu a scăpat

Curtea Constituţională a României a stabilit, marţi, că iniţiativa legislativă cetăţenească de revizuire a legii fundamentale, prin care se doreşte ca persoanele condamnate definitiv să nu mai ocupe funcţii publice, îndeplineşte prevederile constituţionale, au precizat, oficiali ai CCR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.