Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Nicolicea: Guvernul va câștiga în mod sigur la CCR. Iohannis a refuzat interimari pe care el i-a numit miniștri

nicolicea eugen

Deputatul PSD Eugen Nicolicea, fost ministru și președinte al Comisiei Juridice din Camera Deputaților, a declarat vineri pentru STIRIPESURSE.RO că în mod sigur Guvernul va avea câștig de cauză la Curtea Constituțională, unde a reclamat un conflict juridic de natură constituțională între Executiv și Administrația Prezidențială. Conflictul a apărut după ce șeful statului a refuzată să semneze decretele pentru instalarea unor miniștri interimari.

„Președintele trebuia să își exercite această obligație constituțională. Ca ministru interimar poate să fie numit doar un alt ministru din cabinet și dacă este o persoană ministru într-un cabinet, poate cineva să spună că nu poate să fie și ministru interimar? Atunci, dacă nu poți să fii ministru interimar, nu poți să fii nici ministru. Iar cel care te-a numit ministru este chiar Președintele. Este evident că dl Președinte nu are niciun fel de motivație, nici legală, nici constituțională, să refuze pe cineva pe care l-a acceptat în calitate de ministru. Cum poate să refuze ca același ministru în funcție să fie ministru interimar în altă funcțtie? E clar ca este doar o ambiție persoană sau un abuz de putere. În final, este un conflict juridic de natură constituțională. În mod sigur va avea Guvernul câștig de cauză, dar Președintelui nu îi pasă”, a zis Eugen Nicolicea.

Klaus Iohannis a anunțat, joi, că respinge cele trei propuneri de miniștrii interimari făcute de premierul Viorica Dăncilă, respectiv Niculae Bădălău la Energie, Ioan Deneș la Mediu și Ștefan Radu Oprea la relația cu Parlamentul. Cele trei ministere au fost eliberate după ieșirea ALDE de la guvernare.

CCR a stabilit ca părțile implicate în conflictul juridic între Guvern și Administrația Prezidențială să transmită punctele de vedere până pe 11 septembrie.

Citește și: SURSE - România va primi Transporturile în noua echipă de comisari europeni .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.