Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Teodorovici a provocat tsunami în partid: 'Ideile lansate contravin principiilor social-democrației'. Declarația care l-a scos din minți pe un deputat PSD

romanialibera.ro
Eugen Teodorovici

Deputatul PSD Petre Florin Manole a scris pe Facebook că ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, greșește cu ideea introducerii a două pachete de servicii de sănătate în funcție de cuantumul contribuției plătite la CASS, pentru că măsura ar „deschide un drum către o societate divizată”.

„Ministrul Eugen Teodorovici greșește în legătură cu pachetele de servicii de sănătate diferenţiate, în funcţie de cuantumul cotizației pentru sănătate. În primul rând, o astfel de măsură este greșită din perspectivă economică și socială. Ea conduce la accentuarea inegalității dintre săraci și bogați și la instituirea unui sistem de sănătate discriminatoriu. Deschidem un drum către o societate divizată. Unde vom ajunge: școli separate pentru bogați și săraci, străzi pe care circulă doar cei cu venituri mai mari pentru că, nu-i așa, contribuie mai mult?”, a scris pe Facebook deputatul PSD Petre Florin Manole.

Andrei Pleșu, reacție spumoasă după prezența la Parchetul General: 'Am primit o sumedenie de telefoane îngrijorate'

Acesta a făcut trimitere și la Constituție.

„În al doilea rând, la o lectură a Constituției, România este stat de drept, democratic şi social (art. 1 alin. 3). Pentru a da sens dimensiunii sociale a statului român, o serie de drepturi și libertăți au fost reglementate, printre care și dreptul la ocrotirea sănătății (art 34). În al treilea rând, Legea sănătății spune și ea că România are un sistem de servicii de sănătate bazat pe principiile echității, universalității și solidarității, nu pe principiul cenzitar", a menționat deputatul PSD.

Manole a adăugat că ideile lansate de ministrul Finanțelor contravin principiilor social-democrației.

„Nu în ultimul rând, ideile lansate de domnul ministru astăzi contravin principiilor de bază ale social democrației, principii pe care noi ar trebui să le promovăm. PSD, partid aflat la guvernare, a primit un mandat de la votanții săi să aducă mai multă prosperitate cetățenilor, să elimine diferențele uriașe, inechitățile din cadrul societății și să proteje drepturile înscrise în Constituție. În ceea ce mă privește, în calitatea mea de parlamentar social-democrat, nu voi susține niciodată o astfel de măsură", a conchis deputatul PSD.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat vineri, la o conferință pe teme medicale, că din punctul său de vedere ar trebui să existe două pachete de servicii de sănătate în funcție de cuantumul contribuției plătite la asigurările de sănătate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.