Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Teodorovici anunță că studenții vor avea un număr limitat de călătorii gratuite cu trenul

teodorovici eugen

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a anunțat, luni, că Guvernul va adopta un act normativ prin care va limita numărul de călătorii gratuite cu trenul pentru studenți. De asemenea, limita de vârstă a studenților pentru a beneficia de gratuitate va fi de 26 de ani.

„Propunerea este legată de ceea ce am aplicat și anul trecut, în zonă studenților, că și gratuitate pe calea ferată. O propunere, inspirându-ne și din alte zone ale Europei, va fi și o discuție înainte de a lua o decizie în acest sens cu toate structurile reprezentative din partea studenților. Putem discută limitarea numărului de călătorii în fiecare an și alte categorii de români pentru care să se aplice aceste gratuități. Un număr limitat de călătorii. De asemenea vârstă până la care să se aloce această gratuitate pe calea ferată, aceea de 26 de ani. De asemenea, putem să îl corelăm și de situația la învățătură în universități sau facultăți, să nu avem studenți repetenți sau restanțe”, a declarat Eugen Teodorovici.

Ministrul de Finanțe a precizat că până la rectificarea bugetară vor exista discuții cu reprezentanții studenților în privința noilor măsuri propuse.

„Până pe 31, în momentul rectificării bugetare, se va luă o decizie și în privință acestor măsuri. Sunt măsuri care trebuie să fie luate pentru că este logic și sunt măsuri care vor asigură și pe anii următori o sustenabilitate dorită. Nu sunt măsuri luate din lipsă de bani”, a adăugat Teodorovici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.