Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Teodorovici lovește cu putere în PSD: 'În sferele înalte ale puterii nu primează interesul național'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Eugen Teodorovici

Fostul ministru PSD al Finanțelor, Eugen Teodorovici, s-a declarat sâmbătă dezamăgit că în legea privind amânarea ratelor la bănci, proiect inițiat de PSD, au apărut modificări importante care „închid ușa în nas” unor clienți afectați de criza economică și sanitară.

„DA‼️ Parlamentul a votat legea referitoare la suspendarea creditelor‼️ DAR ...

Constat cu dezamăgire că între forma aprobată de Senat și cea votată ieri la Camera Deputaților, au apărut câteva modificări importante spun eu, modificari care închid usa în nas unor debitori, cu siguranța afectați sau care vor fi afectați direct sau indirect de COVID-19‼️

Diferențele sunt următoarele:

⛔ Cei care solicită suspendarea creditelor (debitorii) trebuie să facă dovada că nu au restanțe mai mari de 90 de zile!! De ce această condiție? De ce nu 120 de zile sau mai mult? Asta înseamnă că cei care au avut probleme de rambursare înainte de apariția COVID-19 și înegistrează restanțe de peste 90 de zile vor fi executați de bănci!! (pentru că sigur nu-și mai pot rambursa ratele în situația de azi dacă nu au avut capacitatea să o facă până acum);

⛔ De asemenea, debitorii trebuie să dovedească faptul că veniturile din luna în curs s-au diminuat cu cel puțin 15% raportat la media celor două luni anterioare!! De ce nu cu 10%? De ce nu cu 5%? Ce se întâmplă cu debitorii cărora le-au scăzut veniturile cu mai puțin de 15% și care au restanțe mai mari de 90 de zile? Vor fi curând executați de bănci!!

⛔ Nu toate companiile vor putea beneficia de această lege!! Companiile mari nu pot solicita suspendarea creditelor!! Oare printre companiile mari nu sunt și companii cu capital românesc integral sau parțial? Oare aceste companii de a căror existență depind mii de angajați și sute de companii mici și mijlocii nu sunt sau nu vor fi afectate de COVID-19?

Din pacate ... este clar că acolo undeva în sferele înalte ale puterii interesul național nu este cel care primează‼️”, a scris Teodorovici pe pagina sa de Facebook.

Vezi si: Un politician USR A MURIT din cauza coronavirusului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.