Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Teodorovici, mesaj pentru 'neprihănita opoziție', înainte de votul la moțiunea de cenzură

Inquam Photos / George Calin
eugen teodorovici

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a explicat, înaintea votului pentru moțiunea de cenzură, că opoziția calcă în picioare principiile pe care le clamează și cu ajutorul unei baghete magice sunt dispuși să șteargă păcatele oricărui politician vine alături de ei pentru dărâmarea Guvernului.

Citește și: O nouă formulă de Guvern negociată de opoziție. SURPRIZE majore pentru toate funcțiile guvernamentale. Martor la negocieri: `E ca la piață`

”Din recentul repertoriu al corului liderilor opoziției, reunit sub numele de Act sau Pact, redau ceea ce se desprinde ca mesaj public:

Veniți cu noi, cei buni și drepți, alături de noi, cei onești și cinstiți, împreună cu noi, cei competenți! Veniți să ne unim în opoziție!

Dincolo de platonicele îndemnuri, este mai mult decât evident dualismul celor care, strigând din plămâni că țara s-a saturat de guvernare, șoptesc și îi ademenesc pe la colțuri, pe aceiași policieni criticați, să se reorienteze, de dragul unui scop politic înalt. Pentru că, nu-i așa, "scopul scuză mijloacele", iar scopul politic al opoziției calcă și depășește barierele demnității, onestității, competenței, atât de des invocate în lupta politică. Cu alte cuvinte, țara nu vă mai vrea, dar, dacă vorbim de numărul de voturi, noi vă vrem.

Ceea ce dovedește că principiile și valorile de care vorbește "neprihănita" opoziție sunt, de fapt, la fel de negociabile precum voturile și procentele, atunci când interesul individual sau de grup o cere. Ele depind de perspectiva din care sunt privite și susținute. Așa că, e lesne de înțeles ca, de la un simplu parlamentar, până la un lider politic, oricât de nou, de vechi, de jucător, de formal sau vocal, să se discute oricând despre reevaluare, reconsiderare și reabilitare politică.

Astfel, cu o baghetă magică, orice politician poate să fie transformat din răul cel mai mare într-un bun aliat, ori dintr-un rău ireparabil într-un jucător indispensabil, ori din adversar în coechipier. Și totul fundamentat pe lipsa de principii a unor reprezentanți ai clasei politice, indiferent că aparțin sau nu opoziției.

Pentru că politica este un tărâm al paradoxului, în care adesea consensul se completează armonios cu nonsensul. Pentru că politica, mai ales când vine vorba de frăția procentelor, este cel mai tare târg on și off-line ce vă oferă cel mai bun înălbitor pentru petele de integritate, cel mai puternic odorizant pentru rufele murdare spălate în public, cel mai gustos praf de mirodenii stilistice pentru servirea mesajelor pline de goliciune, ba chiar și rețete asortate de curățire a conștiinței.”, scrie Eugen Teodorovici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.