Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Teodorovici vine cu ACUZAȚII GRAVE la adresa UE: Agenții economici mai mici au parte de un tratament diferit

Inquam Photos / Octav Ganea
eugen teodorovici

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodoroivi, a declarat, marți, că agenții economici din statele mai mici din UE, inclusiv România, au parte de un tratament diferit în țările unde încep să facă business. Teodorovici a adăugat că acest fapt înseamnă un minus din punct de vedere bugetar, scrie Mediafax.

„România există pe hartă. Există bine. Poate fi un exemplu pentru ceea ce înseamnă UE în ansamblul său și nu numai. Cum să facem? Cred că este simplu. Să adăugam la cele patru criterii ale dl comisar încă unul și foarte important și pe care l-am menționat și astăzi în discuția pe care am avut-o împreună și anume reguli egale pentru toți cei ce sunt în UE astăzi și nu doar pe hârtie. Agenții economici din statele mai mici poate, și astăzi mă refer la România, au un tratament din păcate diferit în țările unde încep să facă business, în țările în care tranzitează, dacă vorbim de companiile de transport și nu numai. Sunt exemple care din păcate aduc din punct de vedere bugetar un minus”, a declarat Eugen Teodorovici, la conferința „O politică de coeziune inclusivă pentru o Uniune mai apropiată de cetățeni”.

De asemenea, ministrul de Finanțe a vorbit și despre reglementarea regulilor de finanțare din spațiul UE.

„Haideți să vedem ce înseamnă riscul de țară. Să-l definim și veți vedea că la finalul acestei analize argumentul nu se susține. Vorbim de finanțare diferită între membrii UE, fie că sunt persoane juridice, fie că sunt persoane fizice, din start au plecat cu un declaj. Același business pe care vrei să l faci în România, în Cehia, în Croația și în alte state mai mici din UE, deci pleci din start cu un handicap, cu un minun, pentru că nu poți să fii pe piața unică la fel de competitiv ca un alt european, o altă companie europeană din vestul Europei”, a mai spus Teodorovici.

Citește și: Schimbare BOMBĂ în noua Lege a Pensiilor - Mii de pensionari, OBLIGAȚI să acționeze

La conferinta „O politică de coeziune inclusivă pentru o Uniune mai apropiată de cetățeni” au mai fost prezenți premierul Viorica Dăncilă, președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, ministrul Justiției, Tudorel Toader, deputatul PSD, Florin Iordache, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, și ministrul delegat pentru Afacerile Europene, Victor Negrescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.