Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Terteleac a fost numit președintele CNMR Italia și vicepreședinte al CNMR pentru relația cu statul italian

aid-romania.org
CNMR

Coaliția Națională pentru Modernizarea României (CNMR) se află în plin proces de consolidare la nivel internațional. Acest proces vizează în primul rând sprijinirea diasporei românești în țările în care se află, dar și valorificarea relațiilor dintre România și diverse state prin intermediul comunităților românești din aceste state. Astfel, după nominalizarea unui Vicepreședinte CNMR pentru relația cu Israel și SUA, CNMR l-a desemnat pentru funcția de Președinte al CNMR Italia și Vicepreședinte pentru relația CNMR cu Italia pe domnul Eugen Terteleac.

EUGEN TERTELEAC A FOST NUMIT PREȘEDINTELE CNMR ITALIA ȘI VICEPREȘEDINTE CNMR PENTRU RELAȚIA CU STATUL ITALIAN

Domnul Terteleac ocupă în prezent funcția de Președinte al Asociației Românilor din Italia, Președinte al Televiziunii Dacia TV din Italia și Președinte al Camerei de Comerț și Industrie a Românilor din Italia.

Italia este țara cu una dintre cele mai mari comunități românești din lume și participarea politică, socială și economică a românilor din Italia la luarea deciziilor din această țară, reprezintă o prioritate pentru CNMR. De asemenea, vom milita pentru respectarea și implicarea cetățenilor români din Italia sau din alte țări, în procesul de luare a deciziilor de către autoritățile de la București.

"Numirea lui Eugen Terteleac în funcția de Vicepreședinte CNMR pentu relația cu statul italian și de Președinte al CNMR Italia, reprezintă un mare pas înainte pentru valorificarea unei diaspore românești extrem de numeroasă în Italia. Consider că românii din Italia TREBUIE să aibă o reprezentare politică în Parlamentul Italiei, în cadrul autorităților locale dar și o forță de negociere foarte mare cu statul italian. Prin dimensiunea diasporei, România poate deveni una dintre cele mai influente țări din Europa și de pe alte continente. Îmi propun și voi reuși să fructificăm ca țară, acest potențial dar și să redăm încrederea românilor plecați, în propria țară!", a declarat Alexandru Cumpănașu, Președinte al CNMR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.