Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Tomac, presedintele PMP, a făcut calculele și vorbește despre PATRIOTISM pentru votarea moțiunii: Ce surprize îi așteaptă pe cei din PSD și ALDE

facebook.com
Eugen Tomac

Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, vineri, că a parlamentari din minoritățile naționale susțin moțiunea de cenzură, aceștia fiind nemulțumiți de consilierul premierului, Darius Vâlcov, care atacă verbal minoritățile. El a mai spus că ”devine un act de patriotism votarea moțiunii”.

„Acum, când am depus această moțiune de cenzură toate cele trei partide de opoziție, cred că trebuie să tratăm acest act cu seriozitate. Am discutat cu politicieni care de obicei susțin coaliția de guvernare și pot să vă spun că există oameni care vor vota moțiunea de cenzură, deși nu își asumă public acest lucru. Nu fac parte nici din PSD, nici din ALDE. Sunt oameni care sunt din grupul minorităților naționale și care au spus că la moțiunea de cenzură vor vota și vor susține acest demers pentru că se simt reprezentanți de un guvern care îl ține pe post de sfătuitor pe Vâlcov care jignește într-un mod inadmisibil minoritățile naționale din România. Cred că săptămâna viitoare, după ce va fi prezentată în plen moțiunea, trebuie să facem un efort comun cu toții să convingem să voteze câți mai mulți parlamentari pentru că susțin că devine un act de patriotism votarea acestei moțiuni pentru că acest Guvern nu ne poate adduce lucruri bune în timpul președinției Consiliului UE”, a afirmat Eugen Tomac, în Parlament.

Liderul PMP a susținut că e convins că „inclusiv UDMR nu și-a spus ultimul cuvânt în ceea ce privește moțiunea de cenzură”.

De asemenea, Eugen Tomac a precizat că deși cele două momente oportune pentru depunerea unei moțiuni de cenzură a trecut, opoziția trebuie să rămână unită în acest demers.

Citeste si Coaliția, sub presiune: Opoziție depune moțiunea de cenzură împotriva Guvernului PSD-ALDE

„Astăzi (vineri-n.r) se împlinesc exact 100 de zile din clipa în care în plenul Parlamentului din prima zi a sesiunii Parlamentare din această toamnă am anunțat că este momentul prielnic de a depune o moțiune de cenzură. Consideram că după evenimentele din 10 august Opoziția trebuia să depună o moțiune de cenzură împotriva cabinetului Dăncilă care a reprimat populația. De asemenea, a mai existat un moment în urmă cu mai bine de o lună când mă plimbam pe holurile Parlamentului cu celebra valiză cu moțiunea de cenzură, atunci când era în tensiune coaliția de guvernare și din nou făceam apel să depunem o moțiune de cenzură pentru că avea șanse mari să reușească atunci. Cred că cele două momente au fost extreme de importante și le-am ratat”, a completat Tomac.

Birourile Permanente Reunite ale Camerei Deputaților și Senatului au decis, în ședința comună de vineri, ca moțiunea de cenzură intitulată „Ajunge! Guvernul Dragnea-Dăncilă, rușinea României” să fie citită luni începând cu ora 16:00 în plenul Parlamentului, urmând ca în ședina de joi, de la ora 10:00 să fie dezbătută și votată de parlamentari.Moțiunea de cezură pentru demiterea Guvernului condus de Viorica Dăncilă a fost depusă, vineri, în Parlament.

163 de parlamentari au semnat textul moțiunii de cenzură inițiată de Opoziție.

Este vorba de 68 deputați și 25 senatori liberali, 27 de deputați și 12 senatori USR, 12 deputați PMP, șase parlamentari neafiliați și 13 parlamentari Pro România.

În moțiunea de cenzură intitulată „Ajunge! Guvernul Dragnea-Dăncilă, rușinea României”, Opoziția critică legile justiției. De altfel, Opoziția îi reproșează premierului Viorica Dăncilă că nu a respectat programul de guvernare asumat la începutul mandatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.