Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Tomac: Cer conducerii UDMR să îl pună la punct pe primarul Municipiului Sfântu Gheorghe

Eugen Tomac

Partidul Mişcarea Populară cere Uniunii Democrate a Maghiarilor din România să respecte, cu prilejul sărbătoririi Zilei maghiarilor de pretutindeni, legile din ţara noastră şi să arboreze, cu acest prilej, şi steaguri româneşti, alături de cele roşu-alb-verde cu care au fost pavoazate străzile Municipiului Sfântu Gheorghe.

Citeşte şi: Sorin Ovidiu Vântu 'ameninţă' că RUPE TĂCEREA: 'După șase luni voi publica lista...'

„Acţiunile primarului UDMR al capitalei reşedinţă de judeţ în Covasna, Antal Arpad, au caracter provocator şi urmăresc umilirea statului român şi a simbolurilor naţionale ale ţării noastre. Nu mai vorbesc de lipsa de toleranţă şi de respect faţă de românii care trăiesc în Sfântu Gheorghe, şi nu numai”, a declarat deputatul Eugen Tomac, preşedinte executiv al PMP, potrivit unui comunicat de presă remis ŞTIRIPESURSE.RO.

„Cer conducerii UDMR să îl pună la punct pe primarul Antal Arpad şi să preîntâmpine poziţii extreme ale reprezentanţilor comunităţii maghiare pe teme sensibile, care ar putea conduce la apariţia de conflicte interetnice pe teritoriul României. Ţara noastră a fost mereu un model în ceea ce priveşte protecţia minorităţilor, motiv pentru care sunt de neînţeles derapajele primarului Municipiului Sfântu Gheorghe”, a mai adăugat Eugen Tomac.

Liderul parlamentarilor PMP apreciază că, pe fondul înţelegerii dintre UDMR şi PSD pentru susţinerea de către uniune a actualei coaliţii guvernamentale, formaţiunea condusă de Kelemen Hunor sfidează regulile de bună convieţuire între români şi maghiari statuate în ultimii zeci de ani pentru a crea avantaje Ungariei. „Adoptarea proiectului de înfiinţare a Liceului Teologic Romano-Catolic din Tîrgu Mureş, cu predare exclusivă în limba maghiară, este un serviciu pe care PSD îl face Ungariei pentru a beneficia de votul UDMR la schimbările frecvente de guverne, la modificarea legilor justiţiei şi la punerea în operă a revoluţiei fiscale falimentare. Cu părere de rău, constat că partidele din coaliţia de guvernământ nu înţeleg cât de importante sunt aceste mesaje otrăvite care merg dinspre clasa politică spre societate”, a concluzionat Eugen Tomac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.