Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Tomac, despre negocierile din UE privind relansarea economică post COVID-19: 'Ar putea aloca 10% din PIB'

Agerpres
Eugen Tomac

Președintele PMP, Eugen Tomac, anunță că „Planul Marshall de relansare a economiei UE” urmează să fie discutat mâine de către șefii de stat sau de Guvern din blocul european. Tomac adaugă că UE ar putea aloca 10% din Produsul Intern Brut pentru a repara pagubele economice produse de coronavirus.

Citește și: În premieră, Nelu Tătaru anunță CÂND începe școala: Cum trebuie să fie echipați profesorii și elevii

„Uniunea Europeană ar putea aloca 10% din Produsul Intern Brut pentru a repara pagubele economice produse de coronavirus

Pachetul de relansare economică, care este pregătit în prezent pentru a ajuta Uniunea Europeană să îşi revină după pandemia de coronavirus, s-ar putea ridica la aproximativ 1.600 miliarde de euro, echivalent cu aproape 10% din Produsul Intern Brut al UE.

Obiectivul este acela de a ajuta IMM-urile afectate de criza sanitară prin subvenții, în condițiile în care toate statele membre ar trebui să se bucure de acelaşi acces la finanţare şi credit.

După ce Spania, Italia și Franța au cerut finanţări pentru repornirea economiilor blocului european şi pentru a preveni declinul ţărilor grav afectate în faţa celor care au fost mai pregătite pentru criză, Germania și-a arătat disponibilitatea de a participa la reacția de solidaritate a UE, menționând că un astfel de fond de revenire trebuie să fie unu temporar.

Săptămâna trecută, în plenul Parlamentul European, președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a pledat din nou pentru un Plan Marshall de redresare a Europei bazat pe bugetul multianual european care va acționa precum “nava-mamă a aceste relansări” și în cadrul căreia “piața unică și politica de coeziune sunt două fețe ale aceleiași monede”.

Acest Plan Marshall de relansare economică a UE urmează să fie discutat mâine, 23 aprilie, de șefii de stat sau de guvern din Uniunea Europeană.

#solidaritate #planmarshall #relansareeconomică #coronavirus”, se arată pe pagina de Facebook a lui Eugen Tomac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.