Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Tomac, despre situația de la Chișinău: este ca pe vremea lui Stalin

Eugen Tomac SUA Donald Trump

Liderul PMP, Eugen Tomac, a declarat, marți, că, prin invalidarea alegerilor pentru funcția de primar, ”dictatura de la Chișinău a scos R. Moldova din lista statelor democratice”, deși ”cetățenii au decis ca cel mai înverșunat adversar al regimului antidemocratic și mafiot să le fie primar”.

”Întâi a fost înlăturat abuziv și la ordin, exact ca în perioada lui Stalin, primarul General Dorin Chirtoacă. L-au arestat, umilit și apoi suspendat, deși era la al treilea mandat de primar general al minicipiului Chișinău. După ce Dorin Chirtoacă a decis să-și dea demisia, legea a obligat regimul să organizeze alegeri anticipate. Cetățenii au decis la alegerile anticipate ca cel mai înverșunat adversar al regimului antidemocratic și mafiot de la Chișinău să le fie primar, în semn de protest față de teroarea instalată în societate. Andrei Năstase, deși a câștigat detașat, a fost împiedicat de către statul lor să își ia mandatul primit de la cetățeni. Curtea Supremă a invalidat alegerile anticipate. în toată această speță este Facebook, acum urmează să ceară arestarea vinovatului. Dictatura de la Chișinău a scos R. Moldova din lista statelor democratice”, a scris Eugen Tomac pe pagina sa de Facebook.

Curtea Supremă de Justiție din Republica Moldova a dispus, luni seară, menţinerea deciziei Judecătoriei Chișinău și a Curții de Apel prin care a fost anulat scrutinul organizat pe 3 iunie pentru desemnarea primarului capitalei Republicii Moldova, câştigat de Andrei Năstase.

În contextul deciziei instanţei supreme, Chişinăul va fi condus de un primar interimar până la organizarea unui nou scrutin local, în 2019.

"Astăzi a fost ucisă democraţia", a afirmat Andrei Năstase după anunţarea deciziei, potrivit Unimedia.

Sute de persoane au protestat în faţa Curţii Supreme de Justiţie în aşteptarea deciziei.

Judecătoria Chişinău a anulat, săptămâna trecută, scrutinul organizat pe 3 iunie pentru desemnarea primarului capitalei Republicii Moldova, câştigat de Andrei Năstase. Decizia a fost confirmată de Curtea de Apel.

Partidul Socialist ceruse instanţei să declare nule alegerile locale anticipate desfăşurate în 3 iunie, argumentând că Andrei Năstase, liderul Platformei Demnitate și Adevăr (centru-dreapta), a organizat acţiuni electorale în ziua celui de-al doilea tur de scrutin. "Pentru mafie, nu contează votul cetățenilor. Este o decizie arbitrară" , a declarat Andrei Năstase săptămâna trecută, potrivit cotidianului Jurnal de Chişinău.

Andrei Năstase a câştigat turul doi al alegerilor din Chișinău la o diferenţă de 12.644 de voturi faţă de Ion Ceban.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.