Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Tomac și Theodor Paleologu pun tunurile pe Dăncilă: 'O persoană care provoacă foarte multă dihonie pe oriunde trece'

captură TV
Theodor Paleologu

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, i-a cerut primului ministru Viorica Dăncilă să nu mai utilizeze instituţiile şi resursele statului în campania electorală pentru alegerile prezidenţiale, informează agerpres.ro.

Eugen Tomac a declarat vineri, într-o conferinţă de presă organizată la Iaşi, că premierul ar trebui să îşi delege şi atribuţiile către ceilalţi membri ai Executivului.

''Cerem primului ministru să nu mai utilizeze instituţiile şi resursele statului în campania electorală pentru că este un premier pe ducă. Guvernul este în moarte clinică, nu mai are susţinere parlamentară şi din respect pentru români, primul ministru trebuie să delege parte din atribuţii către ceilalţi membri ai Executivului. Să se ocupe de campanie dacă tot a decis să reprezinte stânga nereformată în această bătălie electorală'', a afirmat Eugen Tomac.

La rândul său, candidatul PMP pentru alegerile prezidenţiale, Theodor Paleologu, a spus despre primul-ministru că ''este o persoană conflictuală care provoacă multă dihonie pe unde trece''.

Curtea de Conturi, raport devastator - Cum a încălcat Nicolae Robu legea. Reacția primarului Timișoarei


''Asistăm la o discordie, o dihonie, care din păcate riscă să dureze 3 luni de zile. Ori aşa ceva este extrem de păgubos pentru România. ''Ambâţul'' actorilor politici implicaţi în această poveste este absolut dezastruos. Voinţa de putere a doamnei Dăncilă este foarte păguboasă pentru ţară. Faptul că se agaţă de putere cu atâta înverşunare este dezastruos pentru ţară iar dânsa nu este deloc o persoană neconflictuală, dimpotrivă este o persoană care provoacă foarte multă dihonie pe oriunde trece'', a declarat Theodor Paleologu.

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a acuzat guvernul şi de modul de pregătire a alegerilor prezidenţiale în ceea ce priveşte votul în Diaspora.

''Este inadmisibil că nici la această oră nu ştim nici câte secţii de vot se vor înfiinţa. Modul de promovare a mecanismului de înregistrare a celor care vor vota prin corespondenţă arată că statul şi guvernul nu şi-au făcut treaba. Doar 11.000 de cetăţeni din cei 5 milioane s-au înregistrat. Pentru noi, această lipsă de responsabilitate reprezintă un semnal de alarmă foarte puternic pentru că am văzut cât de umiliţi au fost românii pe 26 mai la alegerile europarlamentare. Ştim prin ce au trecut milioane de cetăţeni români de peste hotare la alegerile prezidenţiale din 2014. Dacă nu se iau măsuri acum, riscăm să avem aceeaşi situaţie şi în primul tur, şi în al doilea tur'', a spus Eugen Tomac.

Liderii PMP se află vineri la Iaşi pentru a participa la un eveniment de lansare a candidaturii lui Theodor Paleologu la alegerile prezidenţiale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.