Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Tomac intervine în criza politică, cu un apel către PNL și USR: 'Doar așa puteți opri dominația absolută a PSD în 2024'

facebook.com
Eugen Tomac

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac intervine în criza politică, solicitându-le parlamentarilor USR și PNL să introducă pe ordinea de zi proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. „Doar așa puteți face ceva util pentru țară și pentru a opri dominația absolută a PSD în 2024”, susține europarlamentarul.

„Criza politică
Se împlinește un an de când frăția PNL-USR a stabilit să facă liste comune la alegerile locale din capitală și în unele zone din țară, excluzând dintr-o asemenea construcție, în mod arogant, PMP, care a votat constant în Parlament, timp de patru ani, alături de aceste partide.
Tot PNL și USR au votat alături de PSD, în BEC, împotriva renumărării buletinelor de vot în cele peste 1100 de secții unde PMP a avut reprezentați, dar a obținut zero voturi. Asta în condițiile în care nouă ne-au lipsit mai puțin de o mie de voturi pentru a accede în Parlament.
Am mai spus-o, însă mi se pare important să reamintesc, că toți magistrații membri în BEC au votat pentru renumărare, în timp ce toate partidele - împotrivă. Diferența pentru renumărare a fost de un vot împotrivă. Așa s-a scris democrația anului trecut.
Ce avem astăzi? O administrație locală haotică, iar cei care ieri declarau cu mândrie că nu vor fi ca PSD, astăzi au ajuns să ne livreze zilnic criză după criză și scandal după scandal. Asta în timp ce toată lumea responsabilă are două obiective serioase: combaterea pandemiei și redresarea economică.
Atacurile dintre PNL și USR arată cât de jos poate coborî discursul public și cât de rapid pot “principiile” și “integritatea” deveni niște lozinci ușor de aruncat la coșul politicii românești.
Dintr-odată, nu mai există niciun filtru și se înfiripă o alianță de conjunctură între cei care militează împotriva “extremiștilor” populiști și cei care își fac cruci mari pe Facebook, să vadă tot poporul cum luptă împotriva LGBTiștilor. Iată că principiile se topesc când interesul o cere și avem o nouă înțelegere cu iz metalic din care va rezulta un singur câștigător. El va încasa tot capitalul din această criză - adormitul PSD.
Dacă alianța metalică ar vrea în mod real să pună în dificultate PNL, poate face ceea ce spuneam la începutul săptămânii și anume să ia proiectul PMP privind alegerea primarilor în două tururi și să-l aducă pe ordinea de zi. Acest proiect, adoptat de Senat, are nevoie de un singur vot pentru a deveni lege. Doar așa puteți face ceva util pentru țară și pentru a opri dominația absolută a PSD în 2024”, scrie Eugen Tomac pe Facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.