Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Tomac: Moțiunea nu trece/ Sebastian Moise: E jucată deja!

Facebook
PMP

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, este de părere că moţiunea de cenzură iniţiată de social-democraţi nu va trece de votul Parlamentului.

"În timp ce toată Europa se concentrează pe măsuri de combatere a crizei generate de coronavirus, cu efectele asociate, în România discutăm de moţiunea de cenzură a PSD. Ţara noastră se află pe marginea prăpastiei (atât economic, cât şi din perspectiva crizei sanitare), iar PSD se pregăteşte să îi dea un brânci fatal", a scris Tomac, luni, pe pagina sa de Facebook.

În opinia sa, "să depui moţiune de cenzură într-o situaţie de urgenţă este un act iresponsabil şi cinic".

"Doar Ciolacu şi ai lui sunt capabili, din raţiuni electorale mărunte, să îşi imagineze că există opţiunea de a suprapune o criză politică peste cea sanitară, economică, socială. Noua conducere a PSD s-a discreditat imediat cum a fost aleasă, alegând să pună partidul deasupra românilor şi deasupra ţării. Moţiunea nu va trece!", conchide Tomac.

Și deputatul Sebastian Moise, președintele PMP București e de aceeași părere: ”E jucată deja. Mergem înainte cu pregătirea alegerilor pentru că nu se va întâmpla absolut nimic!”

Senatul şi Camera Deputaţilor au fost convocate în sesiune extraordinară comună, joi, pentru prezentarea moţiunii de cenzură iniţiate de social-democraţi la adresa Cabinetului Orban.

Moţiunea de cenzură "Guvernul PNL - de la pandemie la pande-mită generalizată" a fost semnată de 205 senatori şi deputaţi PSD.

Vineri, Executivul, prin premierul Ludovic Orban, a solicitat Curţii Constituţionale să constate dacă există o situaţie conflictuală între Guvern, pe de o parte, şi Parlament, pe de altă parte, "generată de depunerea unei moţiuni de cenzură în perioada dintre cele două sesiuni parlamentare ordinare, cu consecinţa convocării unei sesiuni extraordinare exclusiv numai pentru prezentarea moţiunii fără dezbaterea şi votarea acesteia".

CCR a stabilit data de 1 septembrie ca termen de transmitere a punctelor de vedere de la Guvern şi Parlament privind existenţa unui conflict juridic, urmare a depunerii moţiunii de cenzură în sesiune extraordinară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.