Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Tomac RECUNOAȘTE: Campania de vaccinare din România este mult mai eficientă decât cea din Belgia

Lumea Politică
Eugen Tomac

Comunicatorii oficiali din România par obosiți și este nevoie ca vocile cele mai credibile din societate să nu mai stea ascunse, ci să se implice în campania de vaccinare, declară europarlamentarul PMP Eugen Tomac, care spune însă că România este în fața Belgiei în privința vaccinării anti-Covid-19, anunță Mediafax.

„Cele mai credibile voci din societatea românească trebuie să nu mai stea ascunse, ci să se implice cu toată convingerea în această campanie, pentru că trăim o perioadă în care teoriile conspirației și diverse formule de manipulare a cetățenilor, inclusiv de actori statali, dacă vă uitați pe pagina de combatere a dezinformării a Comisiei Europene, veți vedea doar în ultimele săptămâni peste 100 de articole prezentate drept exercițiu de dezinformare la adresa cetățenilor europeni și cred că este nevoie de o solidaritate fără precedent a societății, prin care să-i convingem pe oameni că singura soluție pentru a reveni la normalitate este să trecem peste orice prejudecată și să începem să ne vaccinăm”, declară la RFI Eugen Tomac.

Eurodeputatul PMP crede că autoritățile române ar trebui să aibă o comunicare mai convingătoare în campania de vaccinare.

„Guvernul trebuie să depășească această stare de comunicare strict instituțională, pentru că sunt cetățeni care încă nu sunt convinși de eficiența vaccinului (...). Mi-aș dori ca Guvernul să poată comunica mult mai convingător și aici trebuie să facă apel la întreaga societate, nu doar prin comunicatorii oficiali, care de multe ori par obosiți, par că se repetă și nu conving”, adaugă Tomac.

În opinia lui Eugen Tomac, campania de vaccinare din România este mai eficientă decât cea din Belgia, unde activează ca europarlamentar.

„Campania de vaccinare din România este mult mai eficientă decât cea din Belgia și discut acest lucru cu belgienii cetățeni ai regatului, care așteaptă și sunt uimiți totuși că mulți dintre concetățenii noștri, care chiar își desfășoară activități constante în Belgia preferă să vină acasă să se vaccineze, pentru că este mult mai facil decât în Belgia. Deci suntem în fața Belgiei și e un lucru extraordinar”, conchide europarlamentaru PMP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.