Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Tomac susţine că transparenţa decizională este cheia pentru recredibilizarea administraţiei publice

PMP
Eugen Tomac

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, a declarat,vineri, la Focşani, că transparenţa decizională este cheia pentru a recredibiliza administraţia publică locală şi centrală în relaţia cu cetăţeanul şi a propus publicarea pe site-urile instituţiilor a tuturor contractelor din bani publici.

"Cheia pentru a reuşi să recredibilizăm administraţia publică locală, dar şi centrală, poartă un singur nume: transparenţa. (...) În acest sens am propus un proiect de lege privind transparenţa totală în administraţie, proiect de lege care de mai bine de trei ani de zile este dezbătut în Parlament, a băgat spaimă în majoritatea partidelor, pentru că nu are un suport consistent la ora actuală în Parlament, dar proiect de lege absolut necesar. Noi, prin această iniţiativă, propunem un lucru de bun-simţ, şi anume, ca toate contractele încheiate de instituţiile publice, primării, consilii judeţene, prefecturi, Case de Sănătate, inspectorate, orice agenţie guvernamentală, până şi poliţia, toate să îşi prezinte contractele prin care angajează resursele publice pe site-ul instituţiei. Credem că un asemenea demers este absolut necesar pentru societatea românească, pentru că cetăţenii nu mai au încredere în instituţii", a spus Eugen Tomac.

Potrivit liderului PMP, numai în acest fel se poate da un semnal foarte clar cetăţenilor că banii care se strâng din taxele şi impozitele plătite de aceştia sunt cheltuiţi la vedere.

Eugen Tomac s-a aflat vineri într-o scurtă vizită la Focşani, unde a stat de vorbă cu candidaţii PNL la primăriile şi consiliile locale din judeţ.

Acesta şi-a exprimat convingerea că după 27 septembrie PMP va deveni "o voce credibilă" în Vrancea.

"Sunt convins că după 27 septembrie vom reuşi să devenim o voce credibilă în Consiliul Judeţean Vrancea şi în celelalte consilii locale şi în mod special în Consiliul Municipal Focşani. Acesta este obiectivul nostru realist şi mizăm în continuare pe cetăţenii care vor o alternativă sănătoasă verificată prin fapte politice, nu prin promisiuni", a spus Tomac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.