Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

EURO 2020: Calificarea în finală, este şi mai frumoasă în suferinţă, a asigurat fundaşul Bonucci

Juventus
Leonardo Bonucci

Fundaşul italian Leonardo Bonucci a declarat pentru postul de televiziune RAI că meciul cu Spania (4-2 la loviturile de departajare), din semifinalele EURO 2020, a fost cel mai dificil pe care l-a disputat vreodată, iar "bucuria obţinută în suferinţă este cu atât mai frumoasă".

"A fost cel mai dificil meci pe care l-am jucat vreodată. Complimente Spaniei pentru ce a făcut pe teren. Încă o dată, Italia a arătat că are valori, suflet, capacitate de a suferi. Este o bucurie obţinută în suferinţă şi este cu atât mai frumoasă", a spus Bonucci.

"Ştiam că ne pot pune probleme încă de la începutul meciului, iar Luis Enrique a mai făcut-o în cariera sa. Complimente Spaniei pentru meciul mare făcut. Ne mai rămân câţiva centimetri, trebuie să ne recuperăm, avem trei zile la dispoziţie. Este un lucru incredibil ce am reuşit, dar nu trebuie să ne mulţumim cu asta. Suntem în finală şi va trebui să arătăm aceeaşi voinţă, să facem aceleaşi sacrificii pentru a readuce Italiei ce-i lipseşte de 50 de ani (de la victoria la Euro din 1968)", a mai spus el.

Pentru portarul Squadrei Azzurra, Gianluigi Donnarumma "victoria este nedescris, iar echipa a fost fantastică''.

''Sunt mândru că am putut ajuta echipa şi le mulţumesc tuturor. Ne mai lipseşte un pas înainte de a ne atinge visul. Nu vorbesc despre finală din superstiţie, deci să profităm de această victorie şi de mâine vom vedea", afirmat Donnarumma.

Selecţionata de fotbal a Italiei s-a calificat în finala EURO 2020 după ce a învins reprezentativa Spaniei cu scorul de 4-2, la loviturile de departajare, marţi seara, pe Stadionul Wembley din Londra, în prima semifinală, în care scorul a fost egal după 120 de minute, 1-1 (0-0, 1-1).

Italia a reuşit să deschidă scorul prin Federico Chiesa (60), dar Spania, care a dominat jocul, a izbutit egalarea pe final, prin noul-intrat Alvaro Morata (80). La loviturile de departajare, Belotti, Bonucci, Bernardeschi şi Jorginho au transformat pentru italieni, iar Gerard Moreno şi Thiago Alcantara au înscris pentru spanioli. Manuel Locatelli a ratat pentru ''azzurri'' (a apărat Unai Simon), iar de la iberici au irosit penalty-urile Olmo (şut peste) şi Morata (a apărat Donnarumma).

În ultimul act, Italia va înfrunta, pe 11 iulie, la Londra, Anglia sau Danemarca, formaţiile care vor disputa, miercuri, a doua semifinală, pe Wembley.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.