Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurodeputata Gabriela Zoană: Următorul buget PAC ar putea fi de 365 de mliarde de euro

arhiva personala
Gabriela Zoana

Eurodeputata Gabriela Zoană vorbește despre Politica Agricolă Comună (PAC) în contextul în care, pentru perioada 2021-2027, Comisia Europeană propune un buget de 365 de miliarde de EURO.

”Privesc cu interes noile propuneri pentru modernizarea PAC. Comisia propune ca statele membre să dispună de mai multă flexibilitate în ceea ce privește modul de a utiliza alocările lor din finanțare. Statele membre vor avea posibilitatea de a transfera până la 15% din alocările lor din PAC între plățile directe și dezvoltarea rurală și invers.

De-a lungul celor aproape cinci luni de mandat am militat în Parlamentul European pentru condiții concurențiale echitabile între statele membre. Mă bucură faptul că acum putem să discutăm despre noi prevederi gândite în sprijinul fermierilor cum ar fi stabilirea a minimum 2% din alocările plăților directe în fiecare stat membru în special pentru a ajuta tinerii agricultori, care pot include o creștere a "indemnizației de instalare" de până la 100.000 de euro, sau intensificarea digitalizării vieții rurale.

De asemenea, vreau să vă spun că plățile directe vor constitui în continuare o parte esențială a politicii agricole, asigurând stabilitate și previzibilitate pentru fermieri. Vor fi sprijinite fermele mici și medii. Comisia și-a reiterat angajamentul de a obține o distribuire mai echitabilă a plăților directe între statele membre prin convergența externă. Un alt lucru extrem de important este faptul că se preconizează că 40% din bugetul general al PAC va contribui la acțiuni climatice.

Plafonarea plăților directe rămâne un subiect controversat, Comisia anunță o plafonare de 100.000 euro/fermă, care desigur este o variantă mai bună decât 60.000 euro/fermă cât anunțase inițial, dar tot nu este o variantă potrivită pentru toți fermierii români. Noi ne opunem plafonării și voi continua să lupt în continuare și pentru marii fermieri, astfel încât interesele acestora sa fie apărate.”, a declarat Gabriela Zoană, vicepreședintele Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.