Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurodeputata Renate Weber (ALDE), atac la liderului propriul grup politic: Verhosfstadt a pus presiune pe judecători. E timpul să încetați cu standardele duble

gandul.info
weber-renate

Eurodeputatele Renate Weber și Maria Grapini au criticat luni, la dezbaterea pe statul de drept din România, dublul standard folosit de oficialii europeni. Ele au făcut referire la intervenția publică a liderilor europeni care au cerut oprirea investigației din România asupa Codruței Kovesi, transmite Mediafax.

”Românii au fost criticați pentru declarațiile publice. Totuși, în urmă cu câteva săptămâni lideri europeni au cerut să oprească o investigație unui om căruia îi fuseseră respectate toate drepturile constituționale”, a spus Renate Weber (ALDE), luni seară, la intervenția sa asupra statului de drept din România, referindu-se la declarațiile liderilor europeni făcute în favoarea fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, candidată la șefia Parchetului European, investigată de secția specială de anchetare a magistraților.

CITESTE SI: Dureri în spatele genunchilor? Cum ştii că este vorba de ceva grav

”Tajani, Verhosfstadt au pus presiune pe judecători. E timpul să încetați cu standardele duble, chiar și în campanie electorală”, a mai spus Weber.

Și eurodeputatul Maria Grapini i-a criticat pe oficialii europeni și a spus că întreaga dezbatere este un eșec.

”E un eșec această dezbatere. Liderii eurpoeni nu sunt aici. Sunt niște lași. Domnul Webber a îndrăznit să vină în România să sisteze un proces. Prin intervențiile oficialilor europeni de fapt ați afectat justiția din România. Cetățenii români nu înțeleg de ce europarlamentarii se amestecă în procesele în derulare. Nu ați dat nici măcar un exemplu de încălcare a statului de drept. Guvernul României în președinția rotativă are succes. A fost o rezoluție nedreaptă votată în PE în noiembrie. Șeful acela la DNA a făcut ravagii în justiție. Să lăsăm oamenii, România nu este Kovesi, nu e o persoană. România este 20 de milioane de români și vă rog să îi tratați cu respect”, a spus Maria Grapini.

Europarlamentarii dezbat, la Strasbourg, alături de Comisia Europeană, situația respectării principiilor statului de drept în România.

Pe 3 aprilie, președintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker și alți reprezentanți ai CE s-au reunit la Bruxelles, în ședința Colegiului Comisarilor, pentru a discuta despre situația statului de drept în România.

CITEȘTE ȘI: Fructele ideale la prima oră: Îţi asigură un tranzit intestinal excelent

Ulterior întrunirii oficialilor europeni, Frans Timmemans a susținut o conferință de presă în care a avertizat Guvernul de la București să nu întreprindă acțiuni care să afecteze sistemul judiciar, menționând că a avut numeroase discuții cu premeierul Viorica Dăncilă în ultimele două luni.

Pe 13 noiembrie 2018, Parlamentul European a adoptat un proiect de rezoluţie, elaborat de Comisia pentru Libertăţi Civile, Justiţie şi Afaceri Interne (LIBE), prin care exprima preocuparea privind modificarea legislaţiei penale şi judiciare în România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.