Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurodeputatul Andi Cristea a avut o întâlnire cu Ministrul Afacerilor Externe din Singapore: ‘Sprijinim ridicarea relațiilor dintre UE și ASEAN'

andi cristea

Eurodeputatul PSD Andi Cristea, vicepreședinte al Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European (AFET), a participat marți, 22 ianuarie, la o întâlnire bilaterală cu Vivian Balakrishnan, Ministrul Afacerilor Externe din Singapore.

Discuția celor doi oficiali s-a axat pe ridicarea relațiilor dintre Uniunea Europeană și Asociația Națiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) la nivel de parteneriat strategic. În context, Cristea a dat asigurări privind sprijinul României, ca stat membru ce deține președinția rotativă a Consiliului UE, față de ratificarea și implementarea a trei acorduri cheie semnate anul trecut între UE și Singapore.

„România deține Președinția Consiliului Uniunii Europene în prima jumătate a anului 2019, iar Singapore coordonează relațiile dintre UE și ASEAN în perioada 2018-2021. Trebuie să identificăm modalități de aprofundare a cooperării noastre. De asemenea, sprijinim finalizarea procedurilor care vor permite intrarea în vigoare a trei acorduri deja semnate între UE și Singapore - Parteneriat și Cooperare, Liber Schimb și Protecția Investițiilor. Am încredere că Parlamentul României va ratifica în cel mai scurt timp Acordul privind Protecția Investițiilor”, a declarat europarlamentarul român.

Citește și: PSD îl pune la zid pe Iohannis : Nu trebuie să ne mai mirăm că străinii au o impresie proastă despre România, când primul om din stat își critică țara

La rândul său, Ministrul Afacerilor Externe din Singapore a salutat deschiderea României față de consolidarea relațiilor dintre UE și Singapore, reafirmând interesul țării sale pentru dezvoltarea parteneriatului cu Uniunea Europeană.

Acordurile menționate au fost semnate la 19 octombrie 2018, la Bruxelles, în marja celui de-al 12-lea Summit Asia-Europa (ASEM). În dimineața zilei de marți, 22 ianuarie, Comisia pentru Afaceri Externe din Parlamentul European (AFET) a aprobat Acordul de Parteneriat și Cooperare UE - Singapore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.