Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurodeputatul Cristian Preda şi 'defăimarea ţării': Reacţia unui membru al Consiliului de Onoare al Ordinului 'Steaua României'

preda

Europarlamentarul Cristian Preda acuză coaliţia PSD-ALDE că vrea să îl lase fără ordinul Steaua României, pentru că ar fi criticat la Bruxelles guvernele Grindeanu şi Tudose. Preda va fi "judecat" pe 28 martie de Consiliul de Onoare al Ordinului Steaua României, care ar putea propune preşedintelui retragerea decoraţiei.

Costin Georgescu, fost şef SRI şi membru în Consiliul de Onoare al Ordinului Steaua României, a explicat, într-o declaraţie pentru STIRIPESURSE.RO, care este procedura oficială.

"Un membru al ordinului Steaua României, conform legii, a cerut retragerea acestui ordin dânsului (lui Cristian Preda - n.r.), pentru motive pe care o să le expună. E dreptul domniei sale, conform legii, şi Consiliul de Onoare discută dacă e cazul, nu e cazul. Am mai avut o situaţie cu domnul Tokes. Nu ştiu cine a solicitat, sunt mulţi membri ai ordinului. Motivele o să le văd atunci (pe 28 martie - n.r.)", a declarat Georgescu.

Vezi şi: Ai grijă ce bei dimineața! Cinci motive să EVIȚI ceaiul la prima oră

Potrivit unor surse, retragerea ordinului nu s-a propus pentru declaraţii defăimătoare, ci pentru că europarlamentarul a cerut suspendarea dreptului de vot al României în Consiliul UE. Costin Georgescu consideră acţiunea lui Preda este deplasată.

"Nu e în regulă să ceri suspendarea drepturilor României. Sigur, lucrurile nu trebuie lăsate aşa cum se întâmplă, asta e altceva, dar nu trebuie să suporte poporul nebuniile unora", a precizat fostul şef SRI.

În privinţa speculaţiilor că acţiunea împotriva lui Cristian Preda ar fi primul efect al propunerii făcute de Dragnea pentru pedepsirea celor care îşi defăimează ţara, Costin Georgescu susţine că nu există legătură între cele două chestiuni.

"Nu are legătură, Doamne fereşte! Aia (legea defăimări - n.r.) e una dintre marile prostii, încalcă şi Constituţia. Nu are cum să intre în Parlament o lege de felul ăsta pe care o propune Dragnea sau Tăriceanu sau nu ştiu cine, legea defăimării. E dreptul tău să-ţi spui punctul de vedere. Altfel ne întoarcem mai rău ca în timpul comunismului. Poate să-şi spună punctul de vedere fiecare, dar nici aşa să te duci acolo, pentru faptul că eşti parlamentar european, şi să spui 'luaţi-le dreptul de vot'. E un popor de 20 de milioane, nu poţi să-l ataci pe tot. Atacă-i pe ăia care fac ceea ce fac", a mai declarat Costin Georgescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.