Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurodeputatul Gheorghe Falcă dezvăluie când va fi semnat PNRR: 'De asta vine Ursula vor der Leyen în România'

Inquam Photos - Octav Ganea
Gheorghe Falcă

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a participat la toate semnările programelor naționale de redresare și reziliență și de aceea vine și în România, declară eurodeputatul Gheorghe Falcă, care susține că banii din PNRR nu sunt în pericol din cauza crizei politice de la București.

Gheorghe Falcă anunță la RFI că „în 23 septembrie, România va semna Programul Național de Redresare și Reziliență, în valoare de 29,2 miliarde euro.

„În 24 septembrie, va fi doamna Ursula von der Leyen în România. Începe un capitol frumos pentru România, pe lângă bugetul european 2021-2027, care aduce în România 50 de miliarde de euro, mai avem la dispoziție aceste 29,2 miliarde de euro, deci urmează un capitol frumos pentru România, cu resurse și în același timp cu dorința de reforme, pentru că în PNRR sunt mai multe reforme decât există în programul de guvernare”, adaugă Falcă.

Întrebat dacă banii din PNRR sunt în pericol din cauza crizei politice de la București, eurodeputatul PNL a răspuns: „Nu, exclus, mai ales că v-am și spus anumite date, care nu-s atât de publice, vizita doamnei Ursula vor der Leyen și semnarea documentului. Doamna președintă a participat la toate semnările programelor naționale de redresare și reziliență pentru toate statele și de aceea va participa și în România”.

La remarca jurnalistului că vizita șefei CE pică tocmai bine pentru PNL înaintea Congresului din 25 septembrie, Gheorghe Falcă a replicat: „Eu cred că pică bine pentru România. România va avea un buget de peste 80 de miliarde pentru următorii șase-șapte ani, trebuie doar să lucrezi pe aceste direcții. Eu am fost mandatat de premierul Cîțu să coordonez puțin și să-l sprijin în ceea ce înseamnă Ministerul Fondurilor Europene, am pregătit toate documentele și o să vedeți atât documentul final al PNRR, cât și vizita doamnei Ursula în România”.

Întrebat dacă România va fi capabilă să atragă și restul banilor, nu doar avansul, ținând cont că preocupările actualei guvernări sunt cu totul altele acum, în contextul crizei politice, vicepreședintele PNL a răspuns: „Eu cred că oamenii din interiorul Guvernului și în acest moment lucrează și am avut acest exemplu în MFE, unde am stat să spunem două zile împreună cu secretarul de stat și cu echipa de acolo. Oamenii din Guvern lucrează și administrațiile locale lucrează”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.