Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurodeputatul PSD Andi Cristea: Rezoluția Parlamentului European privind România este un joc al Popularilor Europeni, pierdut de toată lumea

andi cristea

Andi Cristea consideră că discuțiile despre o rezoluție a Parlamentului European referitoare la România reprezintă un semnal greșit, cu mai puțin de două luni înainte de preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene. Cu toate acestea, eurodeputatul PSD este de părere că rezoluția pe România ar putea fi o încercare a PPE-ului de a rămâne relevant.

Citeste și: SURSE - Liviu Dragnea începe adevăratul RĂZBOI: Gabriela Firea și apropiații, EXECUTAȚI din toate funcțiile

“Rezoluția Parlamentului European este un joc pierdut de toată lumea. Discuția în sine este una extrem de toxică, având în vedere faptul că nu au existat niciodată blocaje în relația dintre România și UE. România va prelua Președinția UE pentru prima dată și va avea nevoie de sprijin, pentru că în tot acest timp se discută dosare mari: ieșirea Marii Britanii din UE, bugetul UE, alegerile europene.

Avem însă un jucător politic extrem de interesat să-și mențină relevanța în prag de alegeri: Partidul Popularilor Europeni. Pentru PPE și pentru liderul PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, România este o țintă ușoară, de care se pot agăța oricând. De la critici nefondate în spațiul public, au trecut la o rezoluție fără precedent. Este un semnal foarte greșit pentru orice politician rezonabil.”

Andi Cristea a adăugat că “România nu a avut niciodată o poziție privilegiată în cadrul UE - suntem în continuare supuși Mecanismului de Cooperare și Verificare, acceptarea României în Spațiul Schengen încă nu este o idee populară, ne confruntăm cu o politică a dublelor standarde extinse în numeroase domenii. Parlamentul European se poate raporta deja la mecanismele de evaluare existente ce privesc România, o rezoluție nu are niciun temei instituțional.”

Parlamentul European a publicat pe data de 8 noiembrie cel mai recent draft al rezoluției privind România. Rezoluția ar urma să fie supusă votului în plenul Parlamentului European din 14 noiembrie 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.