Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurodeputatul PSD Claudia Țapardel: 'Iohannis are propria agendă publică. Duce cinismul pe cele mai înalte culmi'

stiripesurse.ro
Claudia Tapardel

Eurodeputatul PSD Claudia Țapardel a afirmat, miercuri, că președintele Klaus Iohannis „duce cinismul pe cele mai înalte culmi”, iar prin retrimirea bugetului la Parlament urmărește blocarea Guvernului.

"Curtea Constituţională a respins obiecţia de neconstituţionalitate ridicată de preşedintele Klaus Iohannis împotriva legii bugetului de stat pe 2019. În ciuda deciziei CCR, şeful statului continuă în mod cinic războiul cu românii și decide să retrimită bugetul la Parlament, cu efecte devastatoare la adresa României. Nimeni și nimic nu pare să nu-l mai oprească pe Klauss Iohannis din tentativa sa de a arunca țara în haos. Nici măcar judecătorii CCR nu au reușit să îl convingă pe Iohannis că trebuie să promulge cea mai importantă lege a acestei ţări, fără de care românii nu pot primi pensii şi salarii mărite şi fără de care România nu se poate dezvolta. Este tot mai clar că președintele Iohannis, care duce cinismul pe cele mai înalte culmi, are propria agendă publică, iar pe această agendă se află un singur punct: blocarea guvernului", a declarat Claudia Ţapardel, printr-un comunicat de presă.

Citește și:  Gabriela Firea, ACUZAȚII BOMBĂ la adresa lui Carmen Dan: 'Când am spus că am fost filată, toți au râs. Acum s-a demonstrat'

Aceasta a explicat că șeful statului amână măsurile pe care actuala coaliție dorește să le ia pentru a crește nivelul de trai al românilor.

"Retrimiterea bugetului de stat în Parlament nu face decât să amâne toate măsurile pozitive, prin care actuala coaliție de guvernare dorește să crească nivelul de trai al românilor, dar și punerea în aplicare a celui mai ambițios program de investiții în infrastructură, educație și sănătate. Ce câştigă preşedintele Klaus Iohannis prin această atitudine? Absolut nimic! În schimb, românii asistă neputincioşi la acest război fără sfârşit declanşat de la Palatul Cotroceni. Președintele Klauss Iohannis nu înțelege că la guvernare nu se află <>, care a eșuat lamentabil cât a fost la guvernare, ci o coaliție care guvernează pentru români și pentru această țară. Acesta este şi motivul pentru care actualul şef al statului face orice doar pentru a pune beţe în roate. Este foarte uşor să stai pe margine şi să arunci cu pietre, aşa cum face Iohannis, care a dovedit în cei 5 ani de mandat că nu ştie decât să dărâme ce construiesc alţii", a completat Țapardel.

Ea a adăugat faptul că cel mai grav lucru este că șeful statului mai vrea un mandat, argumentând că acesta este un președinte "mai toxic" decât Traian Băsescu.

"Din păcate, președintele Klaus Iohannis va rămâne în istoria României ca un președinte chiar mai toxic decât Traian Băsescu. Nici măcar Băsescu nu bloca Guvernarea, așa cum o face Iohannis, iar cel mai grav lucru este că actualul șef al statului mai vrea un mandat la Cotroceni. Din fericire, România va avea un alt preşedinte la sfârşitul acestui an, un preşedinte care să pună pe primul loc dezvoltarea ţării şi care să nu ducă războaie împotriva propriilor cetăţeni", a conchis eurodeputatul PSD.

Curtea Constituțională a respins, miercuri, sesizarea lui Klaus Iohannis pe Legea bugetului pe 2019, însă a admis obiecția sa în legătură cu plafoanele unor indicatori specificați în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019.

După decizia CCR, șeful statului a afirmat că bugetul rămâne unul bazat pe cifre false și pune în discuție respectarea tratatelor internaționale la care România face parte. Iohannis a mai spus că va retrimite Legea bugetlului de stat pentru reexaminare în Parlament. Pe de altă parte, Legislativul îi va trimite înapoi la promulgare președintelui bugetul în aceeași formă, a anunțat Florin Iordache.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.