Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurodeputatul Răzvan Popa, de la PSD: 'MCV, în actuala formă, e un instrument de presiune politică – să se aplice tuturor statelor sau niciunuia'

arhiva personala
Razvan Popa

Eurodeputatul Răzvan Popa, de la PSD, consideră că Raportul privind Mecanismul de Cooperare și Verificare este nedrept și conține recomandări exagerate.

”Raportul prezentat astăzi de Comisia Europeană nu este corect față de România și nu surprinde realitățile de aici. România nu a înregistrat niciun fel de regres. România încearcă să își pună ordine în legislație și în instituții.

Citește și: Rareș Bogdan face dezvăluiri importante! Ce se ascunde în spatele relației dintre Firea și Dragnea

Nu este normal ca oficialii europeni să solicite suspendarea aplicării unor legi sau proceduri validate de Curtea Constituțională. Validarea lor de către CCR arată că sunt legi și proceduri corecte. Este evident o abordare extrem de subiectivă față de România.

MCV se dovedește a fi doar un instrument de presiune politică asupra unor state din UE. În mod normal, un astfel de mecanism, pentru a fi corect, nu poate fi aplicat selectiv, doar unora dintre țările din UE. GRECO a făcut și altor state din UE recomandări legate de corupție, inclusiv Franței. Avem în Olanda cazuri de infracțiuni majore în sistemul bancar, dar Comisia Europeană nu se revoltă. ING a plătit 700 de milioane de euro statului olandez și a fost scutită de acuzații de altă natură. Nimeni nu spune nimic despre ce se întâmplă în aceste țări, care tocmai ele vor să dea lecții României.

Citește și: Rareș Bogdan face dezvăluiri importante! Ce se ascunde în spatele relației dintre Firea și Dragnea

Acest raport este unilateral și nu spune absolut nimic despre problemele care au fost identificate la nivelul Justiției din România, în ultimii ani”, susține Răzvan Popa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.